Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

Наші талановиті учениці Злата ПИРКОВА та Марія КАЛІБЕРДА гідно представили дітей Дніпропетровщини у Національному читацькому марафоні «Діти України читають захисникам», який був присвячений Всеукраїнському тижню дитячого читання та організований Національною бібліотекою України для дітей.

Ми пишаємося дівчатками і наближаємо Перемогу разом!

Відео перегляньте за посиланнями:

Просмотров: 6 | Добавил: admin | Дата: 17.04.2024 | Комментарии (0)

Cвіт у якому ми живемо – цікавий та сповнений загадок, розгадати які може «цариця» природничих наук – хімія.

З метою розвитку творчих здібностей учнів у КЗО "Покровський ліцей" з 08.04 по 12.04.2024 року проводився Тиждень хімії. Саме такий тиждень надав можливість вийти за межі стандартного уроку і сконцентрувати увагу на основних теоретичних та прикладних питаннях усього шкільного курсу.

Учні 7-10 класів мали можливість перевірити свої знання та поглибити їх. Не менш важливою була можливість розвитку навиків спілкування учнів при групових формах роботи. Школярі вчилися працювати в команді та контролювати свою поведінку одночасно з активізацією творчого потенціалу.

Протягом тижня учні 9-11 класів брали участь та відповідали на запитання вікторин: "Вуглеводні", "Навколо галактики з карбоном", та "Впізнай хімічний елемент".

Також школярі переглянули та обговорили фільм : "Одна історія ... Читати далі »

Просмотров: 4 | Добавил: admin | Дата: 15.04.2024 | Комментарии (0)

На своїх уроках учителі математики використовують різні форми й методи, щоб зацікавити учнів та підготувати до життя. Вивчати математику – це відкривати світ можливостей.Арифметика, алгебра, комплексні числа та ймовірність — усе це елементи великої дисципліни, якою є математика. Вона направду формує наше повсякденне життя, тому вона так потрібна нашому світу, а особливо людині. Щоб зацікавити учнів, привити любов до математики, на уроках та позакласних заходах вчителі проводили вікторини, різноманітні ігри, STEM уроки, складали математичні пазли, проходили лабіринти, розв'язували кросворди, відгадували ребуси, виконували творчі роботи, подорожували і т.д...

... Читати далі »

Просмотров: 4 | Добавил: admin | Дата: 15.04.2024 | Комментарии (0)

12 квітня – день початку епохи пілотованих космічних польотів – спільне свято, що з'єднує минуле, сьогодення і майбутнє людей Землі. За рішенням Міжнародної авіаційної федерації (ФАЇ) 12 квітня відзначається як «Всесвітній день авіації та космонавтики».

В Україні цей День має назву «День працівників ракетно-космічної галузі України» і закріплений Указом Президента України від 13 березня 1997 року № 230/97, його святкування відповідно проводиться щорічно 12 квітня.

Пізніше, 7-го квітня 2011-го року, на рівні Генеральної Асамблеї ООН, була прийнята відповідна резолюція № 65/271, в якій 12-е квітня проголошено Міжнародним днем польоту людини в космос.

Просмотров: 4 | Добавил: admin | Дата: 12.04.2024 | Комментарии (0)

10.04.2024 року було проведено комплексний захід для учнів 3 класів КЗО «Покровський ліцей» в рамках Тижня безпеки життєдіяльності «Безпека людини в небезпечних умовах».

Висловлюємо величезну подяку спеціалісту з безпеки в освітньому середовищі Володимиру ДАВИДЕНКУ, ювінальному поліцейському Михайлу ЧУДІНУ, начальнику 21 ДПРЧ 10 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області підполковнику служби ЦЗ Наталії ЦИБУЛЬЦІ та колективу пожежно-рятувального підрозділу 21 ДПРЧ 10 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області.

Запрошені гості надали здобувачам освіти важливу інформацію, практичні навички та безліч позитивних емоцій та незабутніх вражень.

Бесіди та практичні поради спрямовані на профілактичну роботу щодо запобігання травматизму; виховання поважного ставлення до безпеки людини; усвідомлення необхідності вироблення навичок з дотримання правил поведінки у надзвичайних ситуаціях, що виникають при порушенні житт ... Читати далі »

Просмотров: 4 | Добавил: admin | Дата: 11.04.2024 | Комментарии (0)

У сучасних умовах глобалізаційних світових процесів у багатьох держав загострюються почуття власної ідентичності, що призводить до створення саме національної системи освіти.

В Україні розвиток загальної середньої освіти відбувається в контексті європейських тенденцій реформування шкільних освітніх систем, де акцент робиться на потребах учня в освітньому процесі, тобто дитиноцентризмі.

Професійний розвиток вчителя є центральним елементом в його кар’єрному рості та ефективності навчального процесу.

Темою для сьогоднішньої педради було обрано : " Мотивація в навчальній та виховній діяльності ". Голова педагогічної ради, директор ліцею Людмила Каліберда, розпочала зустріч вступним словом та запросила до розмови творчу групу.

Доповідач – Катерина Дерев’янко, акцентувала увагу на професійний розвиток учителя в умовах Нової української школи, де звернула увагу на поняття професійної ідентичності та ... Читати далі »

Просмотров: 21 | Добавил: admin | Дата: 29.03.2024 | Комментарии (2)

З приходом дитини до школи розпочинається новий етап у її житті. З малюків, яких всі опікують, вони повинні стати самостійними школярами з новими обов’язками в новому оточенні.

26 березня 2024 року гарним видався день у нашому ліцеї, адже школа майбутнього першокласника «Пізнайко» офлайн відчинила двері для майбутніх здобувачів освіти та їхніх батьків. Діти вперше познайомилися зі своїми майбутніми вчителями початкових класів Тетяною Бережною, Юлією Мірошниченко та Крістіною Томченко.

Присутніх вітала директор ліцею Людмила Каліберда, яка розповіла про особливості навчання у закладі і висловила впевненість у тому, що майбутні школярі будуть окрасою нашого ліцею.

Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі Володимир Давиденко провів цікаве комплексне безпекове заняття.

Потім діти долучилися до веселої руханки, спілкувалися за шкільними партами, виконували інтерактивні вправи, завдання.

Які ж дітки неперевершені, позитивні, до ... Читати далі »

Просмотров: 15 | Добавил: admin | Дата: 28.03.2024 | Комментарии (0)

Тарас Шевченко завжди актуальний і завжди сучасний. Тому вчителі докладали максимум зусиль, щоб уникати стереотипів, упереджених думок та формувати в здобувачів освіти їх власне ставлення до великого Кобзаря. Адже саме на це були спрямовані всі проведені заходи.

Школярі взяли участь у мовно-літературному калейдоскопі «Садок вишневий коло хати» (6-Б), вікторині "Що ви знаєте про Тараса Шевченка?» (5-Б, 5-В, 7-В), інтелектуально-розважальній програмі «Українська мова від Т.Шевченка до сьогодення» (11-А). Учні 9-А класу працювали над дослідницьким проєктом "Кольоропис долі, життя і творчості великого Кобзаря". Учасниками фотоквесту «Подорож із Т.Шевченком» були учні 5-А класу. Працювали над створенням фотоколажів «Пам’ятники Т.Шевченку у світі» учні 8-Б та 7-Б класів. Школярі 6-А класу розробляли ескіз футболки «Мій Шевченко». Музично - анімаційну презентацію «Топ-10 хітів Шевченка у ви ... Читати далі »

Просмотров: 35 | Добавил: admin | Дата: 09.03.2024 | Комментарии (1)

Щорічно в березні проводяться святкові тижні пам’яті Тараса Григоровича Шевченка. З 04.03 по 08.03.2024 р. у КЗО "Покровський ліцей" та підрозділах пройшли заходи, присвячені Великому Кобзареві.

Учителі та учні початкових класів запросили всіх шанувальників творчості Тараса Шевченка в царство мудрого і красивого, правдивого і цінного, мужнього і доброго слова митця.

Були проведені наступні заходи:

1 - А клас (вчитель Савченко Т.А.) - "Тарас Шевченко. Казки картинної галереї " (школа тітоньки Сови);

1- Б клас ( вчитель Піпа А.В.) - "Подорож віршами Т.Г.Шевченка. Малювання ілюстрацій.";

2 - А клас ( вчитель Мицик І.Є.) - "Вірші Кобзаря з кубиками LEGO.";

2 - Б клас ( вчитель Бойко І. М. ) - " А душа , його , як пісня , у віршах завжди жива ! ... Вшановуємо Тараса Шевченка . " Літературна година . Читання віршів Т.Г. Шевченка ;

2 - В клас ( вчитель Пилипенко В.А.) ... Читати далі »

Просмотров: 23 | Добавил: admin | Дата: 09.03.2024 | Комментарии (0)

ьогодні, 8 березня, у всьому світі відзначають Міжнародний день боротьби за права жінок. В цей день вшановують роль жінки у суспільстві, жіночу боротьбу за гендерну рівність і досягнення у цьому питанні.

В цей нелегкий час чимало жінок захищають Україну. Одні боронять фронт, інші — забезпечують міцний тил та є надійною опорою для захисників, плетуть маскувальні сітки, створюють прихистки для переселенців, готують гарячі обіди, організовують поставку гуманітарних вантажів, доставляють карети швидкої з-за кордону, збирають кошти на допомогу армії та доглядають дітей. Кожна докладає зусиль у боротьбі з ворогом. І робить це так, як уміє найкраще.

Вітаємо сміливих доньок України. Бажаємо вам міцного здоров’я, щастя, Перемоги та мирного життя у вільній країні. Нехай доля буде прихильна до вас, а здоров’я ніколи не підводить. Втілення у життя всього бажаного та здійснення мрій.

Просмотров: 22 | Добавил: admin | Дата: 08.03.2024 | Комментарии (0)

1 2 3 ... 101 102 »