Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

12:16
9 листопада - День української писемності та мови

 «Наша мова - мова вічної землі, наше слово - слово вічного народу!»

О мово рідна! Розквітай барвисто,

Давай снаги поетам і митцям.

Твої слова – розсипане намисто,

Яке потрібно відшукати нам.

            9 листопада у Покровському ліцеї відзначали День української писемності та мови. Це свято спрямоване на підтримку рідної мови, привернення уваги до її проблем, вивчення та розвитку мови, пропаганди і популяризації, та водночас демонстрацію її краси й багатства, літературної довершеності. Це свято гуртує усіх нас на шляху відродження духовності, зміцнення державності, формування громадянського світогляду. Адже кожен народ відбувся лише тоді, коли усвідомив себе у рідному слові.

           Програма святкування була досить насиченою.

         З нагоди свята було оформлено стіннівку. Учні мали змогу познайомитись із висловами відомих людей про українську мову.

         Під час перерв учні 5 - 7 класів стали активними учасниками подорожі у країну порівнянь. Перемогу у цьому  конкурсі здобули Скачко Аліна (7 - А клас), Кравчута Дарина (5 - Б клас) та Мис Сніжана (6 - Б клас). Ученицю 7 - А класу Кудімову Олександру визнано найактивнішою учасницею цього заходу.

         Учні старших класів більше уваги звернули на інформаційні листки «Говори правильно», які були розміщені у коридорах. Вміння використовувати у своєму мовленні граматично правильно побудовані вирази їм знадобиться як при складанні ЗНО, так і в подальшому житті.

         Перевірити ж орфографічну грамотність ліцеїстів допоміг експрес - конкурс «Майстер української орфографії», у якому взяли участь учні 5 - 10 класів. Учасникам треба було не лише виправити помилки у запропонованих словникових диктантах за досить обмежений час, а й не додати нових.

     Серед учнів початкових класів був проведений конкурс «Містер та Міс Каліграфія», де переможцями стали: Іващенко Дар’я (2 – А клас); Запаря Олександр (3 – А клас)  та Радчук Вероніка (3 – В клас); Педаховський Кирило ( 4 – Б клас) та Жук Софія ( 4 – А клас).

         В цей же день стартував і І етап ХVІ Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика для учнів 3 – 11 класів. А 38 учнів ліцею взяли участь і в осінній сесії предметної олімпіади з української мови «Олімпус».

          Адміністрація НВК висловлює щиру вдячність учителям шкільної предметної методичної комісії вчителів української мови та літератури: Проніній Л. Д.,  Таран О. Л.,  Чепурній Н. І., Замфір А. М. за патріотизм, активність та належну організацію роботи із підростаючим поколінням.

 

Переглядів: 530 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: