Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

Тарас Шевченко завжди актуальний і завжди сучасний. Тому вчителі докладали максимум зусиль, щоб уникати стереотипів, упереджених думок та формувати в здобувачів освіти їх власне ставлення до великого Кобзаря. Адже саме на це були спрямовані всі проведені заходи.

Школярі взяли участь у мовно-літературному калейдоскопі «Садок вишневий коло хати» (6-Б), вікторині "Що ви знаєте про Тараса Шевченка?» (5-Б, 5-В, 7-В), інтелектуально-розважальній програмі «Українська мова від Т.Шевченка до сьогодення» (11-А). Учні 9-А класу працювали над дослідницьким проєктом "Кольоропис долі, життя і творчості великого Кобзаря". Учасниками фотоквесту «Подорож із Т.Шевченком» були учні 5-А класу. Працювали над створенням фотоколажів «Пам’ятники Т.Шевченку у світі» учні 8-Б та 7-Б класів. Школярі 6-А класу розробляли ескіз футболки «Мій Шевченко». Музично - анімаційну презентацію «Топ-10 хітів Шевченка у ви ... Читати далі »

Просмотров: 22 | Добавил: admin | Дата: 09.03.2024 | Комментарии (1)

Щорічно в березні проводяться святкові тижні пам’яті Тараса Григоровича Шевченка. З 04.03 по 08.03.2024 р. у КЗО "Покровський ліцей" та підрозділах пройшли заходи, присвячені Великому Кобзареві.

Учителі та учні початкових класів запросили всіх шанувальників творчості Тараса Шевченка в царство мудрого і красивого, правдивого і цінного, мужнього і доброго слова митця.

Були проведені наступні заходи:

1 - А клас (вчитель Савченко Т.А.) - "Тарас Шевченко. Казки картинної галереї " (школа тітоньки Сови);

1- Б клас ( вчитель Піпа А.В.) - "Подорож віршами Т.Г.Шевченка. Малювання ілюстрацій.";

2 - А клас ( вчитель Мицик І.Є.) - "Вірші Кобзаря з кубиками LEGO.";

2 - Б клас ( вчитель Бойко І. М. ) - " А душа , його , як пісня , у віршах завжди жива ! ... Вшановуємо Тараса Шевченка . " Літературна година . Читання віршів Т.Г. Шевченка ;

2 - В клас ( вчитель Пилипенко В.А.) ... Читати далі »

Просмотров: 15 | Добавил: admin | Дата: 09.03.2024 | Комментарии (0)

ьогодні, 8 березня, у всьому світі відзначають Міжнародний день боротьби за права жінок. В цей день вшановують роль жінки у суспільстві, жіночу боротьбу за гендерну рівність і досягнення у цьому питанні.

В цей нелегкий час чимало жінок захищають Україну. Одні боронять фронт, інші — забезпечують міцний тил та є надійною опорою для захисників, плетуть маскувальні сітки, створюють прихистки для переселенців, готують гарячі обіди, організовують поставку гуманітарних вантажів, доставляють карети швидкої з-за кордону, збирають кошти на допомогу армії та доглядають дітей. Кожна докладає зусиль у боротьбі з ворогом. І робить це так, як уміє найкраще.

Вітаємо сміливих доньок України. Бажаємо вам міцного здоров’я, щастя, Перемоги та мирного життя у вільній країні. Нехай доля буде прихильна до вас, а здоров’я ніколи не підводить. Втілення у життя всього бажаного та здійснення мрій.

Просмотров: 14 | Добавил: admin | Дата: 08.03.2024 | Комментарии (0)

Згідно з планом роботи Покровського ліцею та з метою розвитку інтересу учнів до вивчення історії, формування уміння викoристовувати теоретичні знaння в різних життєвих ситуаціях, поглиблeння знань учнів з історії України, формування історичних компетентностей та виховання патріотизму, любові до рідного краю з 26 лютого по 01 березня 2024 року в навчальному закладі було проведено тиждень історії.

Гасло тижня: «Сьогодні – знавці історії, а завтра - її творці».

Впродовж цих днів пройшло чимало цікавих та змістовних заходів, а саме:

Учні 5-х класів взяли участь у вікторині «У світі цікавого», також виконували різні інтерактивні завдання онлайн.

Шестикласники були активними у пізнавальних іграх : «Александр Македонський. Основні події. Встановіть правильну послідовність», «Цивілізації Стародавньої Греції», розгадували кросворди на тему «Велика грецька колонізація».

Учні 7 класів вивч ... Читати далі »

Просмотров: 13 | Добавил: admin | Дата: 02.03.2024 | Комментарии (0)

Вітаємо з перемогою, яка, безсумнівно, стала яскравим підтвердженням завзяття, активної життєвої позиції і працьовитості. Бажаємо не зупинятися на досягнутому, прагнути до більшого, завжди бути щасливими та успішними!

Просмотров: 13 | Добавил: admin | Дата: 01.03.2024 | Комментарии (0)

Цьогоріч вдесяте Україна вшановуватиме пам’ять Героїв Небесної Сотні. 20 лютого 2014 року в середмісті столиці України загинула найбільша кількість осіб – 48. Їх разом з іншими 54 загиблими та смертельно пораненими учасниками мирних протестів упродовж зими 2013–2014 років і п’ятьма активістами Майдану, які загинули навесні 2014 року, обстоюючи демократичні цінності та територіальну цілісність України, назвали Героями Небесної Сотні.

Просмотров: 28 | Добавил: admin | Дата: 20.02.2024

Сьогодні, педагогом організатором КЗО "Покровський ліцей", Лілією Кравець, було проведено офлайн захід для учнів 10-В класу до Дня святого Валентина на базі КЗК "Покровська бібліотека". Учасники заходу поринули в історію та традиції святкування, виконували пісні в караоке, а на згадку забрали власноруч зроблені валентинки. Дякуємо всім учасникам та організаторам за позитивні емоції та приємні враження!

... Читати далі »

Просмотров: 34 | Добавил: admin | Дата: 14.02.2024 | Комментарии (0)

Сьогодні, 14 лютого, ДЕНЬ СВЯТОГО ВАЛЕНТИНА, яке є неофіційним святом усіх закоханих. Достеменна історія цього свята досі невідома, проте у більшості переказів та легенд його "винуватцем" називають ранньохристиянського мученика Валентина — єпископа з італійського міста Терні (місто розташоване неподалік Риму – ред.), який жив у III столітті.

    Згідно з цією версією, святкування Дня закоханих почалося в Римській імперії у 270 році до нашої ери, за часів царювання Клавдія II (268-270 рр.). Під час ведення війни Клавдій начебто не хотів, щоб солдати вступали в шлюб, бо вважав, що одруження робить їх слабкими та обтяжує сімейним побутом. Однак священнослужитель, на ім'я Валентин таємно вінчав закоханих. Коли правитель про це дізнався, єпископа схопили, піддали жорстким тортурам і згодом обезголовили за "антидержавницьку" діяльність. У ніч перед стратою, яка відбулася 14 лютого 269 року, він написав дівчині, ймові ... Читати далі »

Просмотров: 28 | Добавил: admin | Дата: 14.02.2024

У наш час особливо важливого значення на­буває інформація. Усе частіше потрібне володін­ня швидкими й точними даними про предмет ді­яльності. Найбільш зручним способом одержання й передачі різноманітної інформації є використан­ня глобальної мережі Інтернет, яка може бути як всесвітньою енциклопедією, що об’єднує інформаційні ресурси всього світу, так і зловісною павутиною, яка губить людей.

7 лютого 2023 року оголошено Міжнародним Днем безпечного Інтернету. Щорічна кампанія, яка проходить в Україні за підтримки Європейської комісії, покликана привернути увагу суспільства до проблеми безпечної поведінки в Інтернеті, розказати про ті ризики, на які можуть натрапити діти та підлітки в глобальній мережі, та як захистити себе від цих ризиків.

Відповідно до затвердженого плану заходів щодо посиленого використання глобальної мережі в освітніх цілях з 05 по 09 лютого у ліцеї проходив Тиждень інформатики, а саме:

Понеділок

1. Конку ... Читати далі »

Просмотров: 34 | Добавил: admin | Дата: 12.02.2024

З нагоди Дня безпечного інтернету, який відзначали 6 лютого, у Покровському ліцеї було проведено ряд заходів про фінансову кібер-безпеку.

На заняттях з учнями 5 класів ознайомилися які бувають гроші; як користуватися платіжною карткою; що таке банк та які послуги він надає; що таке банкомат та як знімати готівку; які є способи оплати товарів у магазині; які є способи захисту важливої інформації у смартфоні. Із семикласниками говорили про шахраїв та які бувають види шахрайства. Що можна повідомляти про банківську картку, а що – ні. Восьмикласники отримали поради, як захистити себе у кіберпросторі у воєнний час, а з десятикласниками познайомилися з історією шахрайства та навчилися перевіряти гроші на справжність.

Дякуємо @harazd.bank.gov.ua та @talan.nbu за надані цікаві та змістовні матеріали про дотримання правил безпеки платежів та розрахунків в Інтернеті, розроблені експертами Національного банку України.

... Читати далі »

Просмотров: 38 | Добавил: admin | Дата: 10.02.2024

1 2 3 ... 100 101 »