Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

У зв’язку із військовою агресією російської федерації проти України вкрай актуальним є надання комплексної та своєчасної допомоги дітям, які виховуються в сім’ях, що опинились у складних життєвих обставинах, потребують соціальної підтримки, тимчасово переміщеними (евакуйованими), дітям, батьки яких загинули, які постраждали від різних форм насильства та поліпшення соціально-психологічного стану дітей в цілому, профілактики вчинення суїцидів та нанесення самоушкоджень, зниження стресових та депресивних станів у дітей та підлітків.

Запрошуємо ознайомитися з онлайн тренажером з психології «HappyMind.Help» (розроблений спеціально для використання в закладах загальної середньої освіти дітьми та підлітками),  електронний QR-код з посиланням на онлайн тренажер: [https://happymind.help/teen](https://happymind.help/teen).

Інструкція щодо використання онлайн тренажера «Психологічний тренажер для підлітків» за посиланням https://docs.goo ... Читати далі »

Просмотров: 165 | Добавил: admin | Дата: 17.12.2023

Це день мужніх та самовідданих людей, подвиг яких не можливо переоцінити. Героїзм, патріотизм і професійна майстерність учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС перевірені часом. Ми не маємо права забувати про їх самопожертву, адже вони віддали своє життя задля збереження здоров’я майбутніх поколінь.

Просмотров: 155 | Добавил: admin | Дата: 15.12.2023 | Комментарии (0)

Щороку з 25 листопада по 10 грудня проходить Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». ЇЇ метою є привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства у сім’ї, забезпечення рівних прав жінок та чоловіків, недопущення випадків насильства щодо дітей та підлітків, формування громадянської культури та підвищення рівня толерантності . Колектив ліцею : учителі та здобувачі освіти активно долучилися до акції. Було багато цікавих, змістовних заходів. 30 листопада, за участю учнівської молоді Покровського ліцею, була проведена вулична акція із розповсюдження інформаційних буклетів відповідної тематики.

Учні Покровського ліцею взяли активну участь у онлайн - виставці малюнків "Діти Покровської громади проти насильства!", щоб привернути увагу суспільства до прав дитини, а також мовою малюнків сказати, про що мріють діти: щоб люди любили, дбали і не кривдили один одного.

1 грудня , в День бороть ... Читати далі »

Просмотров: 125 | Добавил: admin | Дата: 13.12.2023

Щороку, починаючи з 2008 р., проводиться Всеукраїнський тиждень права, що включає 10 грудня – День прав людини, який відзначається з нагоди річниці прийняття Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 р. Загальної декларації прав людини.

Головні завдання Тижня – показати важливість правової освіти, виховувати в учнів повагу до закону та прав людини, залучити до участі в цікавих правових заходах.

З 04.12.2023р. по 08.12.2023р., в Покровському ліцеї, в рамках Тижня правових знань « Подорож країною Феміди» були проведені заходи, спрямовані на забезпечення захисту прав дітей, розширення знань учнів основоположних правових документів (Конституція України, Загальна декларація прав людини, Конвенція ООН про права дитини) та дотримання національних і загальнолюдських морально-етичних принципів, традицій. Права.

Протягом Тижня були проведені наступні заходи:

· Інформ-дайджест «Знай і розумій свої права» 6-ті класи, перегляд від ... Читати далі »

Просмотров: 97 | Добавил: admin | Дата: 12.12.2023

На виконання регіональної цільової соціальної програми “Освіта Дніпропетровщини до 2024 року” (зі змінами), затвердженої рішенням обласної ради від 21.12.2012 року № 389-17/VI, з метою формування у дітей та молоді екологічної свідомості, бережливого ставлення до природи, розвитку творчих компетенцій, комунальним закладом освіти “Обласний еколого-натуралістичний центр дітей та учнівської молоді” , в грудні 2023 року, проводиться обласний конкурс “Новорічна композиція”.

07 грудня 2023 року відбулося засідання членів журі по перевірці робіт учасників територіального етапу конкурсу «Новорічна композиція». Учні нашого ліцею прийняли активну участь в територіальному етапі конкурсу. Роботи всіх наших учнів та учениць зайняли призові місця! На обласний етап відправлені роботи, які зайняли І місце.

Вітаємо всіх учасників та переможців даного конкурсу. Висловлюємо величезну подяку творчим учням, їх креативним батькам та вчителям, ... Читати далі »

Просмотров: 101 | Добавил: admin | Дата: 08.12.2023

В Україні стартував третій за рахунком Національний тиждень читання, який проходить із 4 по 10 грудня. Він об’єднує між собою читачів, письменників, книгарів та покликаний розвивати культуру читання серед українців. Учні 5 та 7 класів долучилися до цієї Всеукраїнської інформаційно-просвітницької акції, щоб привернути увагу до важливості і приємності читання, надихнути українців відвідати бібліотеку чи читати вдома. #тижденьчитання2023

Просмотров: 122 | Добавил: admin | Дата: 08.12.2023 | Комментарии (0)

До Дня Збройних Сил України з метою патріотичного виховання підростаючого покоління в КЗО «Покровський ліцей» та підрозділах було проведено ряд заходів: виховні години «Дякуємо нашим захисникам!», участь в обласному конкурсі малюнків “Казковий батальйон” та обласному конкурсі “Розгадай кросворд “ЗСУ – Вартові України!”, творча патріотична акція «Лист, вірш, малюнок для Захисників». Вихованцями рою «Нічна варта» організовано привітання працівників третього відділу смт. Покровського Синельниківського РТЦК та СП.

Просмотров: 118 | Добавил: admin | Дата: 07.12.2023

Просмотров: 104 | Добавил: admin | Дата: 30.11.2023 | Комментарии (0)

Минає дев’ять десятиліть від злочину геноциду українського народу. Штучно створений голод, акт геноциду українців — став найбільшою трагедією за всю нашу історію. Впродовж ХХ століття радянська влада тричі провокувала штучний голод на українських землях: у 1921-1923 роках, 1932-1933 роках та 1946-1947 роках. Другий Голодомор — 1932-1933 років — був наймасовішим та найболючішим: за оцінками Міжнародної асоціації дослідників Голодомору-геноциду, тоді від голоду померли 10,5 млн українців. Точну кількість жертв встановити неможливо, оскільки фіксація смертей була невигідною тодішній владі. Також неможливо порахувати і непрямий вплив геноциду на демографічну ситуацію на теренах України, але він був значним.

З метою вшанування пам’яті жертв і постраждалих від Голодомору, в КЗО «Покровський ліцей та підрозділах» були проведені: уроки пам’яті жертв Голодоморів із вшануванням пам’яті загиблих в роки Голодоморі ... Читати далі »

Просмотров: 111 | Добавил: admin | Дата: 21.11.2023 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 101 102 »