Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

День Гідності та Свободи — знакове державне свято, встановлене на честь початку двох революцій: 2004-го та 2013 років. Цей день — символ творення новітньої історії держави, пам’ятна дата, що вшановує мужність та патріотизм українців, які відстояли свої споконвічні цінності: свободу, демократію та європейськість.

Гідність і свобода — це портрет сучасного українця. Кожного — військового, рятівника, поліцейського, волонтера й лікаря, енергетика й залізничника… Це незмінна характеристика нас усіх як народу. Нашої сили й волі, нашої наснаги до боротьби, нашої сміливості й уміння усілякими засобами протистояти ординській навалі.

Гідність і свобода, воля і незалежність, права людини — це цінності, що визначають фундамент української нації та крізь століття вели покоління наших предків до мети: соборної незалежної держави. Це цінності, що плекали мрію, будували шлях до її втілення й нині дають силу та мужність захищати р ... Читати далі »

Просмотров: 94 | Добавил: admin | Дата: 21.11.2023 | Комментарии (0)

8 та 9 листопада, для учнів 6 класів КЗО "Покровський ліцей" була проведена екологічна майстерня «Що таке сміття? Чим воно загрожує здоров’ю людей», яка проводиться в рамках еко-просвітницького проєкту громадської організації «Молодь Покровщини», в межах проєкту «Голос громади в місцевому самоврядуванні», Програми ДОБРЕ «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність", що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз та фінансується Агенством США з міжнародного розвитку. У Дніпропетровській та Кіровоградській областях виконавцем проєкту «Голос громади в місцевому самоврядуванні» є «Агенція сталого розвитку «Хмарочос» .

... Читати далі »

Просмотров: 99 | Добавил: admin | Дата: 20.11.2023 | Комментарии (0)

Антуан де Сент-Екзюпері писав: «Ми навчилися літати як птахи, плавати як риби, залишилося навчитися жити як люди". Толерантність, доброзичливість – допомагають зберегти людяність в різних життєвих ситуаціях. Саме на цьому акцентували увагу практичний психолог , соціальний педагог та класні керівники ліцею в заходах, проведених протягом Тижня толерантності з 13 по 17 листопада.

Учні розбиралися, що таке толерантність, яку людину можна назвати толерантною, коли відзначають День толерантності. Цьому сприяли інтерактивні ігри, вікторини, вправи.

Казкова історія «Зоряна країна» допомогла п’ятикласникам вивести рецепт гарних взаємин у колективі – повага до кожного учня класу, вміння бачити і цінувати хороше.

Намагатися зрозуміти людей з особливими потребами, бути терплячими, проявляти співчуття, тобто бути толерантним, вчилися разом з мультиплікаційною історією «Кастрюлька Анатоля».

... Читати далі »

Просмотров: 104 | Добавил: admin | Дата: 17.11.2023 | Комментарии (0)

В рамках реалізації заходів Другого Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху 2021-2030 у світі, 17 листопада 2023 року в КЗО "Покровський ліцей" та підрозділах було проведено єдиний національний урок “Безпечна дорога додому”. Класні керівники провели бесіди з учнями, де акцентували увагу на проблемах, щодо забезпечення захисту життя та здоров’я дітей в процесі дорожнього руху.

... Читати далі »

Просмотров: 105 | Добавил: admin | Дата: 17.11.2023 | Комментарии (0)

Харчування впливає на весь наш організм, причому різні продукти мають різний вплив. Корисна їжа допомагає краще мислити та запам’ятовувати, дає сили на спорт та ігри і навіть впливає на настрій. А ще корисна їжа — це наше здоров’я зараз і в майбутньому.

З метою популяризації знань: про культуру здорового харчування, повноцінний розвиток і зростання школярів, загальне зміцнення організму дітей, з 13 по 17 листопада 2023 року в КЗО «Покровський ліцей» та підрозділах проходив Тиждень культури здорового харчування. Були проведені різноманітні заходи: виховні години «Здорове харчування – запорука здоров’я» (класні керівники 1-11 класів), фоточелленджі «Художнє оформлення корисних страв» (1-4 класи) та «Кулінарні традиції нашої родини» (7-8 класи), онлайн бесіди «Отруйні гриби та рослини. Небезпечні знахідки» (Давиденко В.Г. та Слюсарь О.О.), батьківський всеобуч &laq ... Читати далі »

Просмотров: 118 | Добавил: admin | Дата: 17.11.2023 | Комментарии (0)

Розпочалася ІІ чверть І семестру. Наші п’ятикласники потихеньку входять в новий ритм шкільного дистанційного життя, починають отримувати довгоочікувані оцінки, тому прийшов час поговорити про їх адаптацію. Наш психолого-педагогічний колоквіум об’єднав однодумців: директора ліцею та його заступників, класних керівників 5 класів та їхніх перших вчителів, практичного психолога та вчителів – предметників, які викладають у 5 класах. Метою нашого зібрання було дізнатися, які ж вони наші п’ятикласники, які умови створені для їх успішної адаптації, познайомитися з результатами психологічного обстеження, формувати навички ефективної взаємодії їх у колективі. Вивчаючи стан адаптації учнів 5 класів до навчання в основній школі, дирекцією ліцею були відвідані уроки та виховні заходи, тому говорити було про що.

Класні керівники, як нікто інший, знають свої класи, тому їхнє бачення є надзвичайно цінним для нас, тож Інна Стаєцька, Сергій Долгоног та Ірина Артеменко ... Читати далі »

Просмотров: 92 | Добавил: admin | Дата: 14.11.2023 | Комментарии (0)

Всесвітній день доброти – міжнародний день, який відзначається щорічно 13 листопада. День доброти – чудова можливість знайти час на хороші вчинки для людей та тварин. Добро врятує світ та з’єднає народи, тому що воно закладене в людській природі, саме тому робити гарні вчинки може кожен. Творити добро зовсім не важко, але в результаті люди наповняться співчуттям та добротою один до одного. Нині цей світлий день відзначається у 28 країнах, на усіх континентах.

Учні КЗО «Покровський ліцей» прийняли участь у флешмобі «Добрі справи» (5 класи), вуличній акції (8, 11 класи) та марафоні добрих справ “Добродвіж: будь добрим” (1-11 класи).

... Читати далі »

Просмотров: 103 | Добавил: admin | Дата: 13.11.2023 | Комментарии (0)

З метою навчання дітей правилам пожежної безпеки та дотримання їх у повсякденному житті, виховання в учнів розуміння тяжких наслідків з причин порушення правил пожежної безпеки, навчання діяти в різноманітних надзвичайних та екстремальних ситуаціях, в КЗО «Покровський ліцей» та підрозділах, з 6 по 10 листопада 2023 року, був проведений Тиждень протипожежної безпеки «Безпека понад усе!» .

В рамках тижня, класними керівниками були проведені виховні години, інструктажі з протипожежної безпеки. Бібліотекар закладу підготувала літературний калейдоскоп «Вогонь наш друг, та не завжди, чекати можна і біди». Спеціаліст з безпечного освітнього середовища Давиденко В.Г. та провідний спеціаліст ДСНС Слюсарь О.О. провели онлайн бесіди «Безпека понад усе!» та віртуальну екскурсію кабінетом безпеки для учнів 1,2 класів.

... Читати далі »

Просмотров: 111 | Добавил: admin | Дата: 11.11.2023 | Комментарии (0)

Освітян, учнів, їхніх батьків і всіх, хто вірить у силу доброти, запрошують взяти участь у марафоні добрих справ “Добродвіж: будь добрим”.

Для участі у флешмобі необхідно зареєструватися в спеціальному Telegram-боті за посиланням. Саме там організатори нададуть всю необхідну інформацію щодо участі в марафоні.

Протягом місяця, з 6 до 28 листопада, учасники виконуватимуть цікаві та пізнавальні завдання, за які отримуватимуть “двіжики” – бали марафону.

Крім того, долучившись до флешмобу добра, діти та дорослі:

  • познайомляться з різними напрямами волонтерства,

  • приєднаються до спільноти однодумців,

  • отримають купу емоцій, спогадів і корисносте ... Читати далі »

Просмотров: 109 | Добавил: admin | Дата: 06.11.2023 | Комментарии (0)

У КЗО «Покровський ліцей» з 30 жовтня до 3 листопада проходив тиждень народознавства.

У цьому році День української писемності та мови припав на час канікул, однак учні 11-их класів долучилися до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності, адже це традиційна щорічна загальнонаціональна акція, присвячена рідній мові українців.

Протягом предметного тижня школярі здійснили мовно-гастрономічний тур Україною (9-В) , побували у віртуальній подорожі "Світ народних українських ремесел" (7-Б) та на фестивалі українських страв (6-А, 8-Б та 10-Б), ознайомилися із життям і творчістю видатних художників України (10-А та 11-А), із видами декоративно-ужиткового мистецтва (7-В). Учні 11-В та 9-Б класів працювали із самобутніми українськими словами, які вживаються не так і часто, але є свідченням краси та багатства нашої мови. Учні 10-Г класу демонстрували свої знання у турнірі ерудитів "Народознавча веселка", а 6-В – у народозн ... Читати далі »

Просмотров: 106 | Добавил: admin | Дата: 04.11.2023 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 101 102 »