Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

Канікули! Чудова пора для відпочинку, а для вчителів - це ще й час, щоб зайнятися самоосвітою чи відвідати наживо захід на актуальну тему! Нашому навчальному закладу пощастило!

23-24 та 26-27 жовтня (колектив був поділений на 2 групи) ми взяли участь у воркшопі з Програми покращення навчання (Better Learning Programme), що реалізується

Норвезькою радою у справах біженців (NRC) з чудовим тренером - координатором Юлією Руденко.

Стресові події та реакції, регулювання стресу, зв'язок розуму та тіла, як позбавлятися небажаних думок - це той невеликий перелік питань, які розглядалися та опрацьовувалися протягом двох днів. Усі вправи, цікаві завдання, руханки були спрямовані на те, щоб допомоги дітям в умовах сьогодення дізнатися про природні реакції на стресові події, а також про способи себе заспокоїти і знати, що ти не один. А ще - акцентувати увагу на техніку " безпечне місце", яка має на меті відволікти від думок, пов'язаних зі стресом.

< ... Читати далі »
Просмотров: 103 | Добавил: admin | Дата: 27.10.2023 | Комментарии (0)

27 жовтня все світове українство відзначає День української писемності та мови. У цей день вшановується пам’ять Преподобного Нестора Літописця (письменника-агіографа, першого історика Київської Русі, мислителя, вченого, ченця Києво-Печерського монастиря), з чиїм ім’ям пов’язують започаткування писемної української мови.

Нагадуємо, що у 2023 році дата свята змінилася (раніше День української писемності та мови відзначали 9 листопада) через рішення Православної церкви України (ПЦУ) та Української греко-католицької церкви (УГКЦ) перейти на новий церковний календар, відповідно до якого на 13 днів пересуваються раніше нерухомі дати свят.

За час свого існування українська мова пережила не менше пів тисячі циркулярів та указів, постанов і ухвал, розпоряджень та наказів про заборону. Але вона вистояла! І сьогодні, маючи безпрецендентну підтримку за всі роки новітньої історії незалежності, пішла у свій вирішальний контрнаступ. Кожен, говорячи українською, на ... Читати далі »

Просмотров: 118 | Добавил: admin | Дата: 27.10.2023 | Комментарии (0)

Професіоналізм і успішність учителя багато в чому залежить від того, який сенс він вкладає у свою роботу, як багато працює над собою, своїм зростанням, своїм удосконаленням.

Цей процес безкінечний , і хоч зараз час осінніх канікул, вчителі Покровського ліцею продовжують працювати над самоосвітою і пошуками шляхів для самовдосконалення.

25 жовтня відбулося засідання педагогічної ради на тему «Професійна мобільність педагога або чому треба вчитися і змінюватися все життя?». Вступне слово мала директорка ліцею Людмила Каліберда, яка ознайомила присутніх з актуальністю даного питання та запросила до розмови творчу групу.

Доповідач – Оксана Хотюн, заступник директора з НВР І ступеня, ознайомила присутніх з метою даної педради, поняттям «професійна мобільність», її видами, показниками та складовими професійно мобільного педагога.

До обговорення теми приєдналися вчителі початкових класів, математики, географії, української мови ... Читати далі »

Просмотров: 41 | Добавил: admin | Дата: 26.10.2023 | Комментарии (0)

Із 23 до 29 жовтня в закладах освіти нашої громади розпочалися осінні канікули.

Осінні канікули – це пора, на яку очікує кожен  здобувач освіти, адже це перша можливість відпочити у навчальному році, їх слід провести цікаво й корисно, не просиджуючи усі канікули перед телевізором чи комп’ютером.  

         Дорог ... Читати далі »

Просмотров: 80 | Добавил: admin | Дата: 20.10.2023 | Комментарии (0)

 Упродовж тижня, із 16 по 20 жовтня, з учнями КЗО «Покровський ліцей» та підрозділів були проведені бесіди з правил безпечної поведінки учнів під час осінніх канікул. Дітям нагадали про все: правила дорожнього руху, протипожежну безпеку,  електробезпеку, поводження з газовими приладами, пічним опаленням та вибухонебезпечними предметами, «Мінну безпеку», правила дій під час сигналів «Повітряна тривога», правила поведінки поблизу водних об’єктів, в лісі,  з бродячими тваринами. Наголошено про здоров’язберігаючі заходи: дотримання правил під час поширення вірусів ГРИПу; отруйні та алергічні реакції від рослин та грибів; шкода від тривалого сидіння за комп’ютером та користування гаджетами; імуннозберігаючі заходи в осінній період. ... Читати далі »

Просмотров: 55 | Добавил: admin | Дата: 20.10.2023 | Комментарии (0)

10 жовтня увесь світ відзначав День психічного здоров’я. Цього року подія є особливо актуальною для України, зараз як ніколи більшість з нас потребує емоційної чи психологічної підтримки. Ми разом з шестикласниками аналізували, які звички стоять на захисті ментального самопочуття. П'ятикласники , створюючи захисну парасольку, розмірковували, що приносить радість та як допомогти собі подолати сум, зайву тривогу і страх.

... Читати далі »

Просмотров: 67 | Добавил: admin | Дата: 11.10.2023 | Комментарии (0)

З 2 по 6 жовтня в НВК "Покровський ліцей" проходив Тиждень шкільної бібліотеки. Протягом тижня було проведено багато цікавих та змістовних заходів, на яких діти показали свої знання, вміння, навички та творчі здібності.

З великим задоволенням учні фантазували над малюнками на тему "Якою я хочу бачити обкладинку мого підручника", багато нового і цікавого дізналися на бібліотечному уроці "Як твориться книга", подорожували визначними місцями України у віртуальній відеоподорожі, учні 7-х класів складали ребуси, кросворди до прочитаної книги,

для найменших школярів, учнів перших класів, проведено вікторину "У світі казки чарівної". Учні старших класів створювали буктрейлери до улюбленої книги, для батьків було складено поради "Як заохотити дітей до читання?". У мережі "Фейсбук" проводився флешмоб "Осінній врожай", де діти, батьки та вчителі повинні були написати у коментарях твір та його автора, де є в ... Читати далі »

Просмотров: 77 | Добавил: admin | Дата: 10.10.2023 | Комментарии (0)

З 02 по 06 жовтня в КЗО «Покровський ліцей та підрозділах» проходив Тиждень Захисників України «Мужність і відвага крізь покоління»Класні керівники провели години спілкування «Мужність і відвага крізь покоління» з переглядом тематичних відео, презентацій. Вчителі історії залучили учнів до інтерактивної вікторини «Від козаків до кіборгів», а вчителі Захисту України ознайомили старшокласників з темою «Військова присяга та військова символіка України». Здобувачі освіти прийняли участь у фоточелленджі «Листівки для захисників та захисниць». Бібліотекар закладу підготувала літературний калейдоскоп «Українське козацтво: традиції, історія і сучасність».

Учні 4-А класу, традиційно, за підтримки волонтерки Дубнянської І.С., передали Захисникам листи, малюнки та листівки.

... Читати далі »

Просмотров: 79 | Добавил: admin | Дата: 06.10.2023 | Комментарии (0)

З 25 по 29 вересня, з нагоди Міжнародного дня музики, у Покровському ліцеї проходив Тиждень естетичного виховання. На здобувачів освіти чекали: захоплююча вікторина "Пізнай мистецтво", різноманітні конкурси ребусів і загадок про музичні інструменти, конкурентно-командна гра «Оркестр», музично-ритмічна гра «Ритмічні долоньки», уроки-цікавинки «Цікаве, корисне, неймовірне», корисні знайомства з нетрадиційними техніками малювання, мистецька подорож " У пошуках скарбів", музична гра «колесо фортуни», віртуальні подорожі незвичайними і оригінальними музеями України, фотоконкурсом "Натюрморт з різних предметів побуту ", створення об'ємного малюнку власної руки "Чарівні ручки", а також креатив, за допомогою штучного інтелекту, «Уявний міфологічний світ Африканського континенту». Протягом естетичного тижня діти отримали незабутні враження та море позитивних емоцій, відчули силу справжньої ... Читати далі »

Просмотров: 73 | Добавил: admin | Дата: 06.10.2023 | Комментарии (0)

Національний проєкт з медіаграмотності «Фільтр» Міністерства культури та інформаційної політики України (далі – Фільтр) спільно з акціонерним товариством «Національна суспільна телерадіокомпанія України» готує телевізійний урок «Всеукраїнський урок єдності» (далі – Урок), який буде присвячений темі протидії дезінформації та маніпуляціям. Урок буде транслюватися на телеканалі «Суспільне. Культура» 06 жовтня о 12:00, а також на Youtube-каналі «Перший». Ця ініціатива має на меті підвищити рівень стійкості українців до пропаганди та вдосконалити навички критичного мислення. Трансляція Уроку триватиме 30 хвилин. Наприкінці телевізійного уроку дітям буде запропоновано пройти невеличку тест-гру, яка складатиметься з 7 запитань. Для цього потрібно, щоб діти просканували QR-код на екрані та перейшли за посиланням.

... Читати далі »

Просмотров: 74 | Добавил: admin | Дата: 05.10.2023 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 101 102 »