Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

19:14
АБІТУРІЄНТУ-2012

Міністерством освіти затверджений порядок подання електронних заяв на участь у конкурсному відборі до вищих навчальних закладів, що буде впроваджений у 2012 році



Порядок визначає механізм подання абітурієнтом електронної заяви на участь у конкурсному відборі до вузів I-IV рівнів акредитації, а також їх розгляду вищим навчальним закладом.

У відповідності із затвердженим порядком, у 2012 році, електронну заяву на вступ зможуть подати абітурієнти, які матимуть атестат про повну загальну середню освіту, сертифікат ЗНО, виданий у 2012 році, або сертифікати 2008-2011 років та бажають вступити на навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра.

Необхідною умовою подання електронної заяви є реєстрація абітурієнта на спеціальному на інтернет-сайті, під час якої вступник має надати адресу електронної пошти, номер, пін-код та рік отримання сертифіката ЗНО, а також серію та номер атестата про повну середню освіту. Після чого вступник отримує логін та пароль для доступу до особистого електронного кабінету.

В особистому електронному кабінеті абітурієнт має внести до Єдиної бази дані про стать, місце проживання, номери телефонів, дату видачі медичної довідки, середній бал додатка до атестата та обрати вищий навчальний заклад і напрям підготовки.

З метою успішної реалізації проекту, вищі навчальні заклади не пізніше 1 березня мають призначити уповноважених осіб приймальної комісії, які будуть нести відповідальність за вчасне прийняття та розгляд електронних заяв.

Необхідно зазначити, що електронна подача документів про вступ була апробована Міністерством освіти в якості експерименту у 2011 році. Під час реалізації проекту "Електронний вступ 2011" виникли значні технічні проблеми щодо відправлення документів до Єдиної бази та приймальних комісій вищих навчальних закладів. Електронним вступом змогла скористатися незначна кількість абітурієнтів, а сайт міністерства "Єдине інформаційне освітнє вікно", що забезпечував трансфер електронних заяв було закрито.

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки затвердило Умови прийому до вищих навчальних закладів України в 2012 році.

За матеріалами http://osvita.ua

Переглядів: 756 | Додав: admin | Теги: Вступ, вищі навчальні заклади, прийом документів, 2012 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: