Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

15:42
АГРАРНОМУ УНІВЕРСИТЕТУ - КІНЕЦЬ?


Шановна громадськість України! Шановні аграрії!

Юридично це останнє звернення колективу Дніпропетровського державного аграрного університету. Без відповідного погодження і в строгій таємності від нас за ініціативи Міністра освіти і науки Дмитра Табачника 26 червня 2013 року розпорядженням Кабінету Міністрів України Дніпропетровський державний аграрний університет на 91 році своєї діяльності ліквідовано і передано з Міністерства аграрної політики та продовольства України до сфери управління Міністерства освіти і науки цілісним майновим комплексом для  його реорганізації в якийсь до сьогодні неіснуючий Дніпропетровський державний економічний університет, який ще буде об’єднувати Дніпропетровську фінансову та митну академії. І це тоді, коли в Україні перенасичена підготовка фахівців з економічних спеціальностей, а аграрний сектор інтенсивно розвивається і щоденно потребує сучасних фахівців!

Дніпропетровський агроуніверситет – це сучасний навчально-науково-виробничий центр, в який ще входять шість агротехнологічних коледжів області з загальною кількість студентів і слухачів більше 12 тис. Яке місце в новоствореному економічному університеті займуть 17 напрямків підготовки аграрних фахівців, більше двох десятків спеціальностей і спеціалізацій і де шукати аграрну освіту завтрашнім абітурієнтам, адже ми тепер згубилися в непрофільному для аграріїв економічному університеті?!

Дніпропетровський аграрний на сьогодні успішно працює за всіма напрямками діяльності – ми займаємо 9-е місце в незалежному рейтингу всіх вищих навчальних закладів України, ми не маємо боргів по заробітній платі і стипендії студентам, ми самі заробляємо і сплачуємо більше 80% комунальних платежів, щорічний конкурс на навчання в нас становить від 2 до 38 осіб на місце, ми співпрацюємо з 17 університетами Європи, Азії і Америки (вже сьогодні наші закордонні партнери запитують у нас про долю тих проектів, які заключені з агроуніверситетом). Дніпропетровський аграрний пережив роки Великої вітчизняної війни, евакуацію і відновлення, підготував за 91 рік більше 40 тис фахівців, серед яких 30 Героїв Радянського Союзу і соціалістичної праці, 5 Героїв України і Герой Росії, десятки видатних вчених зі світовим ім’ям, державних діячів.


Виникає просте питання – чому успішний аграрний університет на Дніпропетровщині, яка завжди була в числі лідерів по виробництву сільськогосподарської продукції в Україні, зникає з освітнього простору??? І це факт, які б поважні причини і благі наміри не говорили в Міністерстві освіти! В рішенні Кабінету Міністрів немає ніякої логіки – як можна поєднати підготовку агрономів, ветеринарних лікарів, зооінженерів, інженерів-механіків і інших аграрних фахівців з профілем задекларованого економічного університету? Навіщо руйнувати десятиріччями відшліфовану систему підготовки аграріїв з відомими науковими школами і міжнародними зв’язками? Питань багато
а відповідь напрошується одна… І ще хтось дуже «мудро» придумав прийняти таке рішення в період, коли розпочалися відпустки у викладачів і практики у студентів, а з 1 липня починається вступна кампанія хто прийде поступати в університет, який ліквідовано?! Але ми живі, ми працюємо, будемо приймати абітурієнтів і вчити студентів – адже ми відчуваємо необхідність для аграрної спільноти України!

Розширеним засідання вченої ради 27 червня колектив науково-педагогічних працівників і студентів Дніпропетровського державного аграрного університету прийняв рішення просити Президента України, Прем’єр-міністра України відмінити це ганебне рішення. При цьому просимо підтримки у Міністра аграрної політики та продовольства України, Дніпропетровської обласної державної адміністрації – ми вміємо і хочемо працювати як Дніпропетровський державний аграрний університет – це не просто назва – це майже сторічна історія і профільність нашої роботи! Звертаємося до всіх аграріїв України і випускників ДСГІ-ДДАУ різних років – підтримайте нас, Ваша Аlma Mater в небезпеці!

Профком, комітет в справах сімї і молоді ДДАУ
Переглядів: 576 | Додав: admin | Теги: аграрний університет, Дніпропетровський агроуніверситет, ДДАУ, Дудля, руки геть | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: