Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

06:27
Біль України -Чорнобиль

25 квітня в нашому ліцеї відбулася загальношкільна лінійка, присвячена 29-ій річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

 У ніч з 25 на 26 квітня 1986 року о 1 год. 23 хв. 40 с, коли всі спали безтурботним сном, над четвертим реактором Чорнобильської атомної електростанції несподівано розірвало нічну темряву велетенське полум'я. Почався новий відлік українського часу. Болісний. Гіркий. Печальний...

Наслідки вибуху четвертого реактора Чорнобильської атомної сколихнули весь світ. У результаті аварії стався викид величезної кількості радіоактивних речовин з активної зони реактора, які  хмарою перенеслись на великі відстані.

Тисячі людей із усіх куточків України поспішили на допомогу нашим землякам. Про себе тоді ніхто не думав. Серед них був і вчитель нашої школи Голуб Сергій Олексійович, який не шкодуючи власного здоров’я і сил робив все можливе і неможливе заради життя інших людей! За це усім наша вдячність і шана.

Доземно схиляємося в подяці перед ліквідаторами цієї страшної аварії. Перед живими. Перед пам'яттю до часу померлих від радіаційного смерчу.

Чорнобиль дав нам кілька моральних уроків трагедії:

1-й урок — безвідповідальності (ми не були готові до такої аварії ні морально, ні технічно. І коли вже сталася трагедія, довго все подавалося в присмерках напівправди); 

2-й урок — милосердя (всі люди відгукнулись на біду, прийшовши чорнобильцям на допомогу: збирали кошти у фонд Чорнобиля; діти-чорнобильці відпочивали й оздоровлювались у санаторіях, таборах відпочинку); 

3-й урок — патріотизму (ми мусимо завжди пам'ятати про подвиг пожежників, щоб у потрібну хвилину стати на захист, прийняти правильне рішення, насамперед думати про тих, хто нас оточує, а не про себе; бути чесними і сміливими, бути людьми, гідними свого народу і не зганьбити його; любити й берегти рідну землю). 

Ці уроки є повчальними для наших дітей. З тривогою учасники заходу дивилися відео-матеріали про події квітня 1986 року. Дуже вразив присутніх виступ ансамблю «Екзотика» та солістки Анни Тимощенко з піснею «Чорнобиль». У цьому заході приймали участь всі учні школи: класні колективи 5-11 класів старанно, з фантазією, підійшли до створення ікебан Пам’яті, класні колективи 1-4 класів малювали малюнки «Біль Чорнобиля».

На закінчення дівчатка ансамблю «Вояж» заспівали пісню «Я і ти», щоб кожен прийдешній день наповнював наші серця миром і спокоєм.

Урятований світ — найкращий пам'ятник тим, хто загинув у чорнобильському пеклі. Пам'ятаймо про них і робімо усе, щоб ніколи не падала на землю гірка зірка Полин... 

Хочеться вірити, що така трагедія більше ніколи не повториться...

 

Переглядів: 539 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: