Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

11:15
Це корисно знати

Наступну інформацію цікаво і корисно знати педагогічним працівникам широкого профілю.

Відповідає Ольга МАЛИШЕВА, головний спеціаліст відділу взаємодії з місцевими органами виконавчої влади та самоврядування МОН України
 
За результатами атестації в 2014 році вчителю фізики підтверджено кваліфікаційну категорію «спеціаліст першої категорії». До цього з 1 вересня 2012 року він працював учителем фізики (6 годин) та вихователем — спочатку на 0,5 ставки, а з лютого 2013 року — на ставку. Чи потрібно вчителю проходити курси підвищення кваліфікації як вихователю і в який термін?
 
Відповідно до пункту 3.27 Типового положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом МОН України від 06.10.2010 № 930, за педагогічними працівниками, які переходять на роботу з одного навчального закладу до іншого, а також на інші педагогічні посади в цьому самому навчальному закладі, зберігаються присвоєні кваліфікаційні категорії (тарифні розряди) та педагогічні звання до наступної атестації.
За аналогією, згідно з нормою, установленою цим пунктом, при довантаженні педагогічного працівника годинами на іншій посаді також зберігають кваліфікаційну категорію за наявності в нього освіти, що дає право працювати на цій посаді. З огляду на те що вчитель має педагогічну освіту, яка дає право працювати на посаді вихователя, при його переведенні на посаду вихователя за ним до наступної атестації має зберігатися кваліфікаційна категорія «спеціаліст першої категорії».
Повна відповідь на запитання читача — у журналі
«Заступник директора школи» № 11/2

Переглядів: 600 | Додав: admin | Теги: атестація педпрацівників, МОН України, типове положення | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: