Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

16:12
День космонавтики

12 квітня в 1961 році майор Юрій Олексійович Гагарін на космічному кораблі «Восток» вперше в світі здійснив орбітальний обліт Землі, відкривши епоху пілотованих космічних польотів. Він зробив один виток навколо земної кулі, який тривав 108 хвилин.

Яскраві успіхи космонавтики - закономірний результат самовідданої праці багатьох тисяч людей, десятків трудових колективів, які роблять все від них залежне в ім’я прогресу космічної галузі.

   За рішенням Міжнародної авіаційної федерації  12 квітня відзначається як «Всесвітній день авіації та космонавтики». Саме в цей день вчителі та учні школи  переглянули відео – ролики  присвячені  видатним космонавтам, вченим і конструкторам у сфері ракетобудування. Також, на інформаційному стенді школи всі бажаючі мали змогу ознайомилися з діяльністю та життєвим шляхом перших українських космонавтів.

Враховуючи ризики, фізичні та інтелектуальні навантаження, гіганську працю і безпрецедентну самовідданість всіх, хто створював для нашого людства цю сміливу можливість, хотілося б побажати в цей День всім нам спокою і впевненості. Досягнувши космосу ми лише зробили ще один крок, а скільки їх буде ще?

 

 

Переглядів: 484 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 2
2 mail  
0
День Космонавтики

1 mail  
0
День Комонавтики

Ім`я *:
Email *:
Код *: