Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

08:06
День пам`яті та примирення

24-го березня 2015-го року Президентом України був підписаний Указ № 169/2015 про те, що вся наша країна 8 травня відзначає свято Дня пам’яті та примирення.

Тому, напередодні цього свята, 5 травня, на шкільному подвір’ї відбулася урочиста лінійка присвячена цьому дню. Літературно – музична композиція «Пам’ятаємо… Перемагаємо…» у виконанні учнів Покровського ліцею не залишила байдужим жодного, хто був присутній. Зворушливо та проникливо звучали пісні у виконанні Шаповал Аліни, Олефір Карини, Мицика Тимофія, Іванової Анжеліки, Кривохвоста Владислава, Хотюн Валерії та Олександри. Почуття тривоги та переживання за ті лихі часи не покидало всіх і під час танців хореографічної студії «Сузір’я». В такі хвилини, ми не могли не згадати тих солдат, котрі не повернулися з поля бою, хто навіки залишилися у нашій пам’яті – героями :

Нам невідомі мрії й здобуття,
Всі їхні рани, всі слова прощання,

Вони - солдати, що кладуть життя,
Заради нас і мирного світання…

По закінченню лінійки з фотографіями дідуся чи бабусі, які воювали, їхніми медалями та орденами, учні, вчителі школи, родичі загиблих урочистою ходою пройшлися до меморіалу селища, взявши участь в акції «Безсмертний полк села».

Ми завжди будемо пам'ятати невмирущий подвиг наших батьків, дідів і прадідів та низько схиляємо голову перед мужністю і сміливістю людей, завдяки яким ми живемо під мирним небом. Вічна і світла пам’ять всім тим, хто віддав своє життя за мир і спокій нашої країни, за щастя майбутніх поколінь, врешті - решт за наше з Вами світле майбутнє.

Доземний уклін живим і вічна пам’ять загиблим!

Переглядів: 507 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: