Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

15:38
День пам’яті жертв Голодоморів

Старенький хрест,що покосивсь додолу,
                                   Неначе голову схилив до моїх ніг
                                        І нагадав про дні ГОЛОДОМОРУ...

                                               І не згадати їх сьогодні я не міг.
        

    Щороку в  останню  суботу  листопада  вся  Україна  поринає  у  скорботу. Педагогічний та учнівський колективи Покровського ліцею не змогли оминути своєю увагою цієї важливої дати. І тому, 28 листопада у нашій школі відбулася урочиста – траурна лінійка присвячена пам’яті жертв Голодоморів.

     Ведучі лінійки пригадали деякі документальні факти, спогади та віршовані рядки про Голодомор, вони намагалися доторкнутися душі кожного. Рядки монологів викликали сльози, а ще сум, біль, співчуття до очевидців тих подій. Учнівська молодь прониклася зачитаними віршованими рядками у виконанні учнів 8 – А класу. На загальний огляд була представлена тематична композиція, яка складалася із виробів учнів 5 – 11 класів та виставки плакатів. Пам’яті мільйонів українців, які загинули мученицькою смертю від голоду, заподіяного жорстоким терором, пам’яті українських сіл і хуторів, які щезли з лиця землі після найбільшої трагедії XX століття, була присвячена  хвилина мовчання.

Розуміння, співчуття в очах дітей свідчили  про те, що підростаюче покоління усвідомлює весь страх тих подій.  Сторінки тих трагічних подій назавжди залишаться в нашій пам’яті. Адже, пам'ять  - нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни.

Хай же пам'ять про всіх невинно убієнних згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

 

Переглядів: 534 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 mail  
0
День Голодомору

Ім`я *:
Email *:
Код *: