Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

17:03
ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

 

Тобі, Україно, мій мужній народе,

Складаю я пісню святої свободи

Усі мої сили і душу широку

Й життя я віддам до останнього кроку

Аби ти щаслива була, Україно,

Моя Батьківщино!

Щороку 22 січня вся країна відзначає велике державне свято, яке увійшло до національного календаря як День Соборності України. Минуло вже 97 років від того дня, коли на  площі перед Київською Софією, відбулась подія, про яку мріяли покоління українських патріотів -  возз’єдналися Українська Народна Республіка та Західно -Українська Народна Республіка.

            З нагоди цього свята в нашому ліцеї було  проведено урочисту лінійку «Україна – єдина країна!». Ведучі ознайомили учнів та вчителів з історією виникнення цього свята, лунали пісні про нашу Батьківщину та звучали слова захоплення про безкраї простори, мальовничу природу та квітучі сади  нашого рідного краю. На жаль, однією з трагічних сторінок нашої  незалежної Соборної держави стали воєнні події в зоні АТО. Саме 22 січня 2015 року на Донбасі загинув наш земляк Сех Роман Миколайович. Тому, хвилиною мовчання  учнівський та педагогічний колективи вшанували річницю світлої пам’яті випускника нашого ліцею  -  Сеха  Романа.

             Звичайно, що ми згадали тільки деякі важливі події з життя молодої Української держави. Але сьогодні з гордістю можемо сказати: так, є незалежна Українська держава зі своєю землею, своїм народом, своїми символами, своєю рідною мовою, традиціями і культурою.

Проведений  захід сприяв вихованню в учнів  національної свідомості, глибокої поваги та любові до Батьківщини, формуванню рис громадянина Української держави .

  У цей важливий для нашої країни день, хочемо побажати всьому українському  народу єдності і свободи. Саме вона робить нас гідними нащадками наших батьків. Будемо з трепетом зберігати цей безцінний скарб! Хай береже нас усіх Господь і слава Йому за цю прекрасну країну - Україну!

 

 

 

Переглядів: 565 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 mail  
0
День Соборності України

Ім`я *:
Email *:
Код *: