Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

21:56
День Соборності України [+ ФОТО]

Україна – єдина країна

Україно, твоя доля – єдність злагода і воля

Ми живемо в Україні, в країні яка багата своїм щирим та працьовитим народом, надбаннями, краєвидами, мелодійною музикою, милозвучною мовою. А ще наша Батьківщина багата своєю багатовіковою історією. До однієї з таких історичних подій відноситься 22 січня – День Соборності України.

Виховуючи патріотичні почуття у підростаючого покоління, в Покровському ліцеї , протягом тижня було проведено ряд заходів, метою яких було донести до свідомості учнів ідею Соборності,  як загальнонаціональної ідеї боротьби за єдину соборну, вільну і незалежну Україну. Цей день, 22 січня, для наших учнів, молодих громадян України, є важливим національнім святом. У класних колективах школи проведено виховні години  «Тернистий шлях до Соборності», тематичні уроки з історії в 10-11класах, пов’язані із проголошенням Акта злуки Української Народної республіки і Західно – Української Народної Республіки, інформаційні хвилини, бесіди, виставки і огляди літератури з історії нашої країни.

Учні   5 –х класів , разом з бібліотекарем Удовиченко О.В., провели бібліотечний урок до Дня Соборності України «Від Акту Злуки – до незалежності».  Всім разом їм вдалося прослідкувати шлях боротьби українців за свою Державу – від спроби втілення ідеї незалежності у 1919 році до проголошення незалежності у 1991 році. Учасники заходу ознайомилися з матеріалами виставки, які присвячені цьому державному святу. Для учнів 5 – 6 класів педагогом – організатором Клименко А.І. також була проведена вікторина  « Що ти знаєш про Україну?».

День Соборності України – це велике свято рідного краю, нашої держави. Боротьба українського народу за соборність своїх земель – це одна із сторінок  нашого минулого. І ці сторінки ми не повинні забувати. Тому, для всіх учнів ліцею був проведений  Єдиний загальношкільний урок патріотизму «Україна – єдина країна». Цікаво було послухати повідомлення товаришів про історію свята, переглянути відеоматеріали – початку  ідеї соборності, дізнатися про відомих людей та значення Дня Соборності України. Не менш  цікавими були і виступи наших артистів: чудовими флешмобами всіх присутніх порадували учасники студії «Сузір’я» (керівники Палій С.О. та Павлюк О.Д.),  а юні вокалісти Кривохвіст Владислав і Закарлюка Олена  подарували  пісні про рідну неньку Україну. Виступи  юних аматорів  супроводжувала  мультимедійна презентація про минуле й сьогодення нашої держави, яку підготували  організатори заходу.  Кожен класний колектив  доклав багато зусиль, щоб свято було  яскравим  і запам’яталося надовго.  Наші молодші  школярі  презентували  малюнки та плакати «Україна – ти в моїм серці», які символізували  єдність нашої держави, а учні 5 – 11 класів зробили виставку виробів з використанням національної символіки.

В шкільному  музеї  бойової та трудової слави організовано фотовиставку та експозицію, присвячені видатним державним діячам та  особам, які зробили вагомий внесок у державотворення.

Сьогодні ми хочемо сказати, що усі ці підготовлені та проведені заходи мають для наших учнів значний виховний потенціал. Вони виховують почуття патріотизму, поваги до минулого українського народу, демократичних цінностей. Ідея єдності й соборності батьківських земель є головним змістом ідеології будь-якого народу – про це має знати кожна молода людина.

Переглядів: 1017 | Додав: admin | Теги: ліцей, діти у вишиванках, соборність України, поробки | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: