Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

14:19
День української писемності та мови

9 листопада у Покровському ліцеї відзначали День української писемності та мови.

         З нагоди свята було оформлено стіннівку. Учні могли познайомитись із висловами відомих людей про українську мову, цікавими фактами про рідну мову. Інформаційні листки «Говори правильно» нагадали ліцеїстам про необхідність використовувати у своєму мовленні граматично правильно побудовані вирази.

          Учні 11-А класу писали радіодиктант  національної єдності «На зламі тисячоліть». Об 11:00 на Першому каналі Українського радіо почалася годинна радіопрограма, присвячена акції: йшлося про історію радіодиктанту, учасників, умови написання, а об 11:30 прозвучав текст «Україна на зламі тисячоліть». Цього року  писали диктант про славетну історію нашої Батьківщини. Диктував доцент Київського університету ім. Бориса Грінченка Олександр Авраменко, який побажав успіхів та порадив слухачам звертати увагу на пунктуацію. 20 хвилин радіодиктанту пролетіли як одна мить. Усі учасники відчули себе невід’ємною частинкою важливої справи. Це добра нагода показати, що ми, українці,  любимо рідну мову та оберігаємо її.

         У цей день  у НВК пройшов і І етап XVІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика для учнів 3-11 класів.

 

 

Переглядів: 629 | Додав: admin | Рейтинг: 4.8/4
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: