Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

23:55
ДИРЕКТОР УЦОЯО ПРО ЗНО-2012

Директор УЦОЯО Ірина Зайцева розповіла про особливості зовнішнього незалежного оцінювання у 2012 році та повідомила, що ЗНО розпочнеться 13 травня


У інтерв’ю газеті "Освіта України" Ірина Зайцева повідомила, що у зв’язку з проведенням в Україні фінальної частини європейської першості з футболу, було змінено терміни проведення тестування. У відповідності з запланованим графіком основна сесія ЗНО розпочнеться 13 травня (!!!) та завершиться не пізніше 7 червня.

Ірина Зайцева зазначила, що особливістю організації ЗНО-2012 є те, що його проведення збігатиметься з завершенням навчального року у школах.

"Тобто ми розпочинатимемо тестування не об 11-й, як попередніми роками, а близько 14-ої години. Бо в першу зміну школи працюватимуть", - повідомила Зайцева.

Реєстрація майбутніх абітурієнтів для участі у ЗНО-2012 розпочнеться 1 січня та триватиме до середини лютого.

Директор УЦОЯО також нагадала, що до переліку предметів тестування у 2012 році додано всесвітню історію, зазначивши що підготовка до тестування з цього предмета ще триває.

"Нині триває активна підготовка до цього тесту: розробляється програма, готуються варіанти завдань, відпрацьовуються їх форми і типи", - зазначила Зайцева.

Директор Українського центру оцінювання якості освіти також визнала недоліки тестових завдань зазначивши, що кожного року фахівцями УЦОЯО здійснюється робота щодо їх удосконалення.

"Треба сказати, що кожного року ми вдосконалюємо зміст тестів, ураховуючи всі зауваження і пропозиції. Наприклад, фахівці звернули увагу, що деякі завдання можуть мати не одну правильну відповідь. А водночас серед умов тесту – чіткість і однозначність. Ми переглядаємо тестові завдання, щоб таких недоліків не було", - зазначила директор УЦОЯО.

Як повідомлялося раніше, Порядок проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2012 році, який внормує умови реєстрації на тестування та особливості проходження ЗНО, буде оприлюднено після державної реєстрації документа в Міністерстві юстиції.

Нагадаємо, що регіональні центри оцінювання якості освіти продовжують реєстрацію бажаючих взяти участь у пробному ЗНО. Пробне зовнішнє незалежне оцінювання є добровільним тестуванням осіб, які мають намір вступати до вищих навчальних закладів і виявили бажання ознайомитися із процедурами проведення ЗНО. Реєстрація на пробне ЗНО завершується 30 листопада.

За матеріалами: Освіта.ua

Страшно уявити, що придумають для випускників 2013 року...

Переглядів: 823 | Додав: admin | Теги: Тестування, ЗНО-2012, тести, початок, випускники, УЦОЯО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: