Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

09:09
До дня виводу військ з Афганістану

ФОТОРЕПОРТАЖ

15 лютого минає 26 річниця із дня за­кінчення війни в Афганістані.  В нашому ліцеї відбулася загальношкільна лінійка присвячена цьому дню. Але ця війна назавж­ди залишиться болем у серцях нашого народу. День виводу – це день радості і смутку водночас.

Потрапивши на палаючу Афган­ську землю, мужні воїни-інтернаціоналісти всім серцем прийняли її біль, як свій, і до останнього подиху захищали інтереси її багатостраждального народу.

Ця війна торкнулася і нашого селища. 127 воїнів брали участь, 5 – померло: Шевцов Олексій Іванович, Власенко Іван Іванович, Петренко Микола Володимирович, Рудь Олександр Іванович, Лісничій Сергій Миколайович, також ми згадали нашого випускника – воїна-інтернаціоналіста Шаповалова Олександра Івановича. В пам’ять про ці жахливі роки учні 5 – 11 класів підготували виставку екібан і запалили свічки згадуючи загиблих.

Час і досі не загоїв рану – цей одвічний біль Афганістану. Чимало літ минуло відтоді, як вивели з Афганістану війська, але рани цієї війни кровоточать й досі. Не можуть матері забути загиблих та покалічених синів, а дружини та діти - своїх чоловіків і батьків.

Закінчилась війна. Багато молодих воїнів-інтернаціоналістів були нагороджені орденами та медалями, але найвищою нагородою тих, хто уцілів – є життя, а для загиблих – пам'ять.

Зараз наша країна переживає нелегкі часи, але життя все одно рухається вперед, потрібно жити далі. Поїзди рухаються, інтернет працює, людям треба їсти, а підприємствам розвиватися. Це не кінець, а лише початок нового етапу життя нашої країни і кожного з нас.

Ми всім бажаємо здоров'я, щастя, миру, душевного спокою, злагоди, добробуту у великому домі, названому - Україна.

Переглядів: 645 | Додав: admin | Теги: воїни-інтернаціоналісти, Афганістан, екібани, Шаповалов | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: