Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

09:54
Допомога дітям у кризових ситуаціях [+ ФОТО]

11 лютого 2015 року у НВК «Покровський ліцей» відбулося засідання методичного об'єднання класних керівників на тему «Перша психологічна допомога дітям у кризових ситуаціях». Практичний психолог закладу Гавриш С.І. висвітлила такі питання:

 - що таке перша психологічна допомога,

-  алгоритм та принципи її надання,

а також наголосила на тому, що перша психологічна допомога не є діяльністю виключно фахових спеціалістів, а  може надаватися іншими спеціалістами, зокрема, педагогами і працівниками соціальних служб.

 

У ході засідання вчителі, об'єднавшись у групи, обговорили можливі реакції дітей різних вікових груп на кризову ситуацію, і зробили висновки про те , що їхня поведінка залежить від віку та стадії розвитку, реакції інших людей, пережитого досвіду.

Сьогодні все частіше можна почути розмови про екстренну (тривожну) валізку, яка необхідна кожній цивільній людині, щоб вижити в будь-якій екстремальній ситуації. Відомо, що зниженню тривоги сприяє обізнаність та поінформованість про ту чи іншу проблему, і тому соціальний педагог закладу Замфір А.М. разом із учителями визначили ті найнеобхідніші речі, які повинні бути  у валізці.

Заступник директора з виховної роботи Каліберда Л.О. повідомила класним керівникам про план евакуації учнівських колективів під час надзвичайної ситуації та подала матеріал для бесід з учнями в разі її виникнення.

У кінці засідання педагоги отримали рекомендації психолога «Допомагаймо дитині подолати посттравматичний стрес».

Переглядів: 654 | Додав: admin | Теги: Замфір, психолог, Гавриш, соціальний педагог, Каліберда | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: