Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

07:33
Гордість ліцею

Мрія про найкращу школу нікого не оминає. Кожен учень хоче навчатися у хорошому закладі, усі батьки дбають, аби їх діти були оточені опікою, здобули глибокі знання та добре виховання.

Тому, Покровський ліцей – це своєрідна республіка, де вчителі та учні спільно творять майбутнє; це велика родина, у якій  560  учнів, яка має свій ритм існування, захоплює новизною.  

Школа виховує молодь на високих моральних зразках української духовності. Заслуга в цьому всього педагогічного колективу. Особливо це стає відчутним під час проведення традиційних тематичних тижнів, вечорів, конкурсів. А найголовніше те, що під час таких заходів виявляються цілі сузір’я юних талантів.

За підсумками районних предметних олімпіад заклад щорічно займає призові місця, наші вихованці традиційно  стають переможцями у різних конкурсах, фестивалях, спортивних змаганнях. Маємо високі результати на Всеукраїнських учнівських  конкурсах «Колосок», «Кенгуру», «Соняшник», «Грінвич», «Лелека», «Кришталева сова». Багато творчих доробок поповнюють шкільні стенди.

 Але справжньою гордістю ліцею є наші медалісти. За 37 років існування нашого закладу ми випустили понад 320 медалістів. Звичайно, це повсякденна  напружена праця  наших вихованців, але це ще й титанічний труд вчителів, які   щоденно  працювали, розвиваючи  бажання вчитися, отримувати нові знання.

Тому, коли виникла думка створити стенд «Гордість ліцею», заперечень  не було ні в кого. Хоча зразу ж постало питання : «Де взяти кошти?» Бо ми всі добре знаємо і розуміємо, що в теперішній час бюджетного фінансування на заклади освіти не виділяється. Виникла ідея звернутися по допомогу до самих медалістів – випускників нашого закладу  всіх років.  Інформацію розповсюджували по – різному: розповідаючи знайомим, в Інтернеті, ЗУСТРІЧАЮЧИ  самих випускників.. І були приємно вражені   тим, що на цю пропозицію  з радістю відгукнулися більшість  наших вихованців, не дивлячись на те, де вони проживають зараз: в Покровському, Дніпропетровську, Одесі, Донецьку чи Києві. А найактивнішими були випускники 2001, 2002, 2004, 2005, 2011 та 2013 рр.  Скільки теплих слів було адресовано нам  за те, що  ми займаємося благородною справою, що  пам’ятаємо  всіх, хто прославляв наш заклад усі роки.  Кошти зібрали дуже швидко. І от, 30 травня 2015 року, в день випускного вечора, урочисто відкрили стенд «Гордість ліцею» і вже поповнили його медалістами  цього року.

 Ми щиро вдячні всім вам, дорогі наші випускники, за розуміння, підтримку і допомогу! Ми горді за вас, тому що виховали в вас порядність, інтелігентність  і  любов до рідної школи ! Честь і хвала вам за це!

Хоча, звичайно, не обійшлося і без прикрощів. Були і незадоволені, і зовсім байдужі, і такі, які відгукнулися ось так : « Якщо це стенд «Гордість ліцею, то хто ким повинен гордиться??? Ми, тим що наші імена будуть висіть десь на стенді, чи школа тим, що в ній вчились  ці медалісти? Раз школа вже вирішила зробить стенд, то в ШКОЛІ ж повинні  виділити і кошти на цей стенд, або ж не робіть його».

Дуже прикро, але факт. Мабуть, ця людина навчалася сама по собі, і школа та вчителі до неї ніякого відношення не мали. Такими  медалістами пишатися зовсім не хочеться, нехай вже краще вони пишаються тим, що їхні імена вписані на стенді.

У житті не все  просто і  легко, не  всі  учні, які були відмінниками в навчанні,  стають ученими, письменниками, юристами чи лікарями, але той вогник благородства, шляхетності, інтелектуальності і творчості, що горить у їхніх серцях сьогодні, буде горіти ще більше і зігріватиме не лише рідних, близьких та друзів. Ми, вчителі, щиро радіємо вашим  успіхам, бо ж ці успіхи – це й наші успіхи, і в майбутньому будемо робити все для того, щоб  нові і нові таланти з’являлися у стінах рідного навчального закладу!

 

Переглядів: 689 | Додав: admin | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: