Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

11:48
Лінійка до роковин голодомору

21 жовтня 2014 року в нашому навчальному закладі було проведено траурну лінійку присвячену жертвам Голодомору 1932 – 1933 років.

Наслідки Голодомору – це великі духовні втрати, які цифрами не зміряти. Скільки селян, яким пощастило вижити, які були землеробами з діда  – прадіда, відсахнулися від своєї селянської долі, зреклися мови своєї, звичаїв, пісень. Гинули працьовиті, самостійні господарі. Всі здібні, талановиті, здорові духом і тілом, які мислили і протестували – все це винищувалось з корінням.

Мало знайдеться не тільки в історії України, а й світу, таких жахливих трагедій, як Голодомор 1992 – 1933 років, який випав на долю народу найродючішої і найблагодатнішої землі – України. Голод – це не тільки смерть, а й духовна руїна, знищення здорової народної моралі, втрата ідеалів, занепад культури, рідної мови, традицій.

Сьогодні, коли від початку Голодомору минули десятки років, ми не маємо права забувати народне слово правди і довічного прокляття, послане на голови катам.  Мільйони ні в чому не винних жертв, яких вже ніколи не повернеш, – це є наша пам’ять і водночас, застереження майбутнім поколінням всього людства.

Щира подяка всім   класним  колективам  5 – 11 –х класів  та їх керівникам за участь у конкурсі екібан та композицій, присвячених цим трагічним подіям. Учні нашого ліцею  хвилиною мовчання та запаленими свічками вшанували пам’ять всіх померлих і подумки помолилися за майбутнє нашої країни. Чудову пісню «Молитва про Україну» виконав учень 8 – Б класу Кривохвіст Владислав.

Завершив лінійку директор ліцею Оксаніченко С. О. зі словами: «Хай же пам'ять про всіх невинно убієнних згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі і ніколи не залишайтесь байдужими до біди ближнього» та подяки до організаторів заходу.

Четверта субота листопада в Україні є поминальним днем по жертвам Голодомору. Громадяни нашої країни запалять свічки в знак пам’яті про померлих. Поминальні свічки будуть запалені на всіх континентах світу. Ми звертаємося до небайдужих людей нашого селища  разом з нами  згадати всіх невинно убієнних і запалити свічки Пам’ті. Це важливо для кожного з нас, нинішньому поколінню це потрібно для нашої єдності, для віри у життя і справедливість.

Переглядів: 755 | Додав: admin | Теги: Лінійка, слайдшоу, учні, ліцей, Голодомор, Кривохвіст | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: