Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

07:37
Мелодії рідного краю

Україна – це та земля, по якій ми зробили свої перші кроки, земля наших батьків, дідів і прадідів, тут корінь роду українського, що сягає сивої давнини. Вона єдина, де ми почуваємо себе вдома, затишно і привітно. Тільки в рідному краю людина почуває себе захищеною, стійкою, впевненою, бо вона вдома. Тому і присвячено цій темі так багато людської творчості: віршів, пісень, картин, оповідань. І ця криниця ніколи не висохне, доки й існуватиме людство.

23 січня у нашому навчальному закладі традиційно відбувся концерт «Мелодія рідного краю», присвячений Дню Соборності України. На цьому концерті учні співали відомі українські пісні, танцювали, розповідали вірші про нашу неньку Україну, грали на музичних інструментах.  Головною особливістю цього заходу було виконання всіх творів українською  мовою. Учасники фестивалю не тільки спостерігали за дійством, яке відбувалося на сцені, а й самі активно брали участь: співали, танцювали, нагороджували артистів оваціями.

Приємною родзинкою в цьому фестивалі стали і чудові номери учнів 1 – 4 класів, які присвятили свої виступи Дню Соборності в ході тижня початкових класів в творчому  проекті «З Україною в серці…»

Протягом тижня вони проводили інформ-дайджести «Державні та народні символи України», «Україна незалежна держава», майстер-класи «Зігрій серце солдату», дебати «Ціннісні якості людини патріота», конкурси читців віршів про Україну, конкурси фоторобіт «Неосяжна моя Україна», конкурси малюнків «Мій рідний край», «Мій образ України», конкурс стіннівок «Моя Україна – Вітчизна моя», екскурсія до шкільного музею за темами «Український побут», «Пам’ятаємо про минуле заради майбутнього».

Були організовані творчі майстерні, де учні створювали експозиції та оформляли виставки «Найкраща країна – твоя Україна». Школярі мали змогу переглянути відео презентації «Подорожуємо містами України».

Ведучі свята звернулися до учнів з закликом: «Любіть рідну землю, плекайте і примножуйте її багатства, будьте гідними своєї Батьківщини!».

Із впевненістю можна сказати, що ми веселі і завзяті, ми одна родина, а об’єднує всіх нас – єдина Україна.

Переглядів: 596 | Додав: admin | Теги: концерт, мелодії рідного краю, Відео, день соборності | Рейтинг: 1.5/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: