Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

08:41
МИ - СЕРЕД ПЕРЕМОЖЦІВ!

5 грудня відбулось оголошення переможців конкурсу «2000 шкіл» ІІ етапу національного проекту «Відкритий світ».

Подані на конкурс заявки розглядало авторитетне журі, до складу якого входили представники міжнародних компаній – MicrosoftIntelWikimedia та української галузевої асоціації АПІТУ. Критеріями оцінки були виконання школами умов конкурсу й документальне підтвердження поданих даних. Переваги школи отримували за доповнення заявки посиланням на відео про те, чому, на думку учнів, школі варто долучитися до національного проекту «Відкритий світ».

«На сьогодні лише 381 школа виконала всі умови й отримала перемогу в конкурсі. Решті шкіл ми вирішили дати додатковий шанс – до 12 грудня надіслати документи, яких бракує до повного комплекту. 19 грудня буде оголошено результати, за якими до «Відкритого світу» приєднається кожна десята школа в Україні», – коментує подію Руслан Свірський, керівник національного проекту «Відкритий світ».

Всього на конкурс «2000 шкіл» було подано 3 168 унікальних заявок, із яких документальнопідтверджено 2 310. Значну кількість, а це 1 101 заявку, надіслали сільські школи. Крім того, своє вміння користуватися сучасними мультимедійними технологіями продемонстрували учні: на конкурс було надіслано 1834 ролики.

«Конкурс був справедливим завдяки зрозумілим критеріям оцінки, відкритості для участі в конкурсі будь-якої школи, а також прозорості процедур відбору. За подібними принципами відбувається наповнення вільної енциклопедії Вікіпедія», – зазначив Юрій Пероганич, голова журі, генеральний директор АПІТУ та член правління і виконавчий директор ГО «Вікімедіа Україна».

Всіх заявників журі розділило на три категорії: «зелену», «жовту» та «червону».

До «зеленої» категорії увійшла 381 школа, що документально підтвердила свою відповідність ключовим критеріям та доповнила заявку учнівським відео. Ці школи вже визначено як переможців конкурсу. Серед них - і наш навчальний заклад, з чим нас усіх і ватаємо!

Переглядів: 579 | Додав: admin | Рейтинг: 4.5/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: