Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

10:53
Міжнародний день толерантності

       16 листопада у всьому світі відзначається Міжнародний день толерантності. Його запровадили у 1996 році за рішенням Генеральної Асамблеї ООН. Саме цього дня ЮНЕСКО ухвалило Декларацію принципів терпимості, у якій ідеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етнічної належності чи кольору шкіри. Ця Декларація розвиває принципи, які були сформульовані ще у 1948 році у Загальній декларації прав людини. У ній також зазначено, що толерантність - це  повага,  прийняття  і  розуміння  багатого  різномаїття   світової  культури, ввічливе ставлення один до одного.

Толерантне ставлення  людини до свого оточення, дуже актуальне і в наш час. Тому  в  Покровському ліцеї було проведено ряд виховних заходів, які були спрямовані на підвищення рівня толерантності в учнів  та уміння користуватися цією якістю.

На загальний огляд  була представлена стендова  інформація  про поняття «толерантність» та «терпимість», а також багато яскравих малюнків на цю тему. Для учнів 1 – 4 класів Міністерство шефства над молодшими класами провело цікаві перерви, під час яких діти виконували вправи, грали в ігри та підвищували свій емоційний настрій.

Учні восьмих класів стали учасниками виховних годин з елементами тренінгу на тему: «Що таке толерантність?», які  пройшли  досить цікаво і насичено. Діти не лише отримували інформацію, але й ділилися власними думками, брали активну участь в обговоренні поставлених питань.

Для шестикласників було проведено виховне заняття “Людей нецікавих у світі немає”, під час якого діти дізналися про те, яких людей можна називати толерантними, училися бачити своїх товаришів, однокласників у сяянні їхніх найкращих рис, робити їм компліменти. Цікавим моментом для учнів стало проведення анкети “Чи толерантна я людина?”, де кожен мав змогу виявити наскільки в нього сформована ця риса.

Кофі Аннан сказав : “Толерантність - це мистецтво жити з іншими людьми та іншими ідеями”. Ці слова є дуже актуальними. Тож віримо в те, що кожен виявить бажання цей вид мистецтва опанувати.

 

 

Переглядів: 482 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: