Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

12:23
Міжнародний день толерантності

16 листопада у всьому світі відзначається Міжнародний день толерантності. Його запровадили у 1996 році за рішенням Генеральної Асамблеї ООН. Саме цього дня ЮНЕСКО ухвалило Декларацію принципів терпимості, у якій ідеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етнічної належності чи кольору шкіри.

Сьогодні проблема толерантного ставлення до свого оточення актуальна як ніколи. Тому в Покровському  ліцеї працівниками соціально – психологічної служби  було проведено ряд заходів з метою формування в учнів загальнолюдських цінностей та пропаганди принципів терпимості.

На загальний огляд  була представлена стендова  інформація  про поняття «толерантність» та «терпимість», за допомогою тесту бажаючі могли перевірити наскільки ця якість розвинена в них.

Учні початкової ланки взяли участь в акції «Дерево толерантності», в процесі  якої дізналися більше про те, що означає це слово. «Створюючи» «дерево»  діти також міркували, які якості людського характеру дозволяють жити в мирі та злагоді.

Для учнів перших класів соціальним педагогом Мірошниченко Ю.Г. було організовано перегляд мультфільму про толерантність. Учні не тільки уважно дивилися його, але й обговорювали побачене, переконували одне одного, що треба жити мирно, поважати тих, хто поряд, бути терпимими, визнавати різноманітність.

Для п’ятикласників було проведено заняття з елементами казкотерапії «Зіркова країна нашого класу». В ході заняття учні міркували від чого залежить психологічний клімат в їхньому колективі і як досягти того, щоб кожен член колективу почував себе в ньому комфортно.

Старшокласників, зокрема учнів 10 класу, практичний психолог ліцею Гавриш С.І   запросила до участі в тренінзі «Дві планети: він та вона», в ході якого вони знайомилися з поняттями гендер, гендерні ролі, гендерні стереотипи, перевіряли свої знання жіночої – чоловічої психології та переконалися як важливо вміти  проявляти толерантність по відношенню до друзів, колег протилежної статі.

Яскравим фіналом днів толерантності в закладі став концерт «Ми такі різні, ми такі чудові», проведення якого вже стало доброю традицією. Цього року активними його учасниками стали учні 2 – 4 класів,  у  ході якого вони продемонстрували свої  знання, вміння та творчі здібності. На сцену по черзі піднімалися учні то з циганським, то з індійським танком, звучали то російські, то французькі, то рідні українські пісні. Глядачі  гучними оплесками зустрічали кожен виступ. У  залі панувала атмосфера радості, дружби та взаємопідтримки.


Переглядів: 563 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: