Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

15:58
Педагогічна рада -

03 грудня 2015 року відбулася планова педагогічна рада – «пошук істини» на тему: «Традиційні та інноваційні технології навчання як засіб соціалізації в сфері навчально – виховного процесу». Відповідальним за проведення засідання була заступник директора з навчально – методичної роботи Людмила Анатоліївна Соломка.

          

Перед кожним із нас два шляхи: жити минулими, хоча і великими заслугами, заплющивши очі на кардинальні зміни у світі, прирікаючи своїх учнів на життєву  неуспішність, або пробувати щось змінити у своєму ставленні до новітніх освітніх технологій.

Розвиток освіти завжди характеризувався своєрідним поєднанням двох важливих її рис – традиційності й прагнення до нового. Окремо ці риси неминуче ведуть або до застою, відставання від вимог часу, або до розриву із традиціями, ризикованих експериментів.

Практичний психолог Гавриш Світлана Іванівна дала  оцінку освітнього середовища, яке впливає на процеси соціалізації в навчальному закладі.

     Для плідної роботи було сформовано творчу та проблемні групи («Професіонали», «Новатори» та «Експерти»).

До творчої групи ввійшли: вчитель початкових класів Кравчун Руслана Юріївна, яка  розповіла про шляхи підвищення ефективності уроку в початковій школі.

Вчитель історії та правознавства Маштак Любов Олександрівна акцентувала увагу саме на ті технології навчання, які формують загально – людські цінності учнівської молоді на уроках.  

 

Вчитель української мови та літератури Проніна Леся Дмитрівна зосередила увагу на ролі народних традицій в процесі соціалізації особистості.

Вчитель біології Стаєцька Інна Вікторівна поділилася досві про створення ситуації успіху на уроці та в позаурочний час.

 

Співробітництво сім’ї і школи є запорукою успішної соціалізації особистості підкреслила в своєму виступі вчитель зарубіжної літератури, класний керівник 5 – Б класу Чепіга Ольга Сергіївна.

 

Далі вступила в роботу група «Професіонали», що є прихильниками традиційних методів навчання, які вони взяли собі до «валізи».

Група «Новатори» «перемолола» отримані у вузі знання, поради своїх колег – наставників,  поспостерігала за сучасними учнями, і довела, що інноваційні методи навчання більш практичні в освіті.

      А група «Експерти», зваживши всі ЗА і ПРОТИ, дійшли висновку, що потрібно не тільки просувати вперед інноваційні технології, але й не забувати про традиційні технології, які не менш дієві, а в інших випадках без них просто не обійтися. Лише тоді, коли  традиційні та інноваційні технології  навчання будуть  у постійному взаємозв'язку і доповнюватимуть один одного, ми зможемо виховати соціалізуючу особистість.

 

Засідання педради закінчилося  притчею про Майстра.Такими Майстрами, шановні вчителі, є Ви, а інструментами – Ваші учні. Ми з Вами, хочемо того чи ні, є вчителями нового століття і всі будемо працювати, щоб навчання стало радістю й задоволенням для кожної дитини, щоб шкільне життя, в якому беруть участь учні  і вчителі, досягло гармонії. Хороші вчителі створюють хороших учнів, і в майбутньому, я вірю, учні нашого закладу  стануть справжніми людьми.

 

Переглядів: 640 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 ras  
1
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ім`я *:
Email *:
Код *: