Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

21:35
ПЕРЕХІД НА ЗИМОВИЙ ЧАС

Нагадуємо, що переведення часу в Україні на зимовий у 2012 році відбудеться 28 жовтня 2012 о 4:00 за київським часом.

У ніч з суботи на неділю, 28 жовтня, відбудеться переведення часу в Україні з літнього на зимовий. Як відомо, на зимовий час країна переходить в останню неділю жовтня. Переведення часу на літній і зимовий став регулярним починаючи з 1981 року, а переводять час з метою економії електроенергії. Нагадаємо, передбачається, що згідно з рішенням Верховної Ради, восени 2012 року Україна в останній раз переводить годинники і залишиться у другому часовому поясі.

Відповідно до думки фахівців, скасування переведення годинника посприяє поліпшенню здоров'я українців, підвищенню працездатності населення та зменшенню кількості ДТП на дорогах країни. Незважаючи на те, що з переходом на зимовий час чимало українців зрадіють можливості поспати на годину довше, фахівці впевнені, що перехід на зимовий час так само небезпечний для організму, як і перехід на літній, оскільки за вихідні ми не встигаємо адаптуватись до нового режиму. Через це протягом робочого тижня може порушитися режим сну, з'явитися нездужання і відчуття надмірної втоми. Організм може давати збої, що може негативно відбитися на роботі імунітету і, як результат, вилитися в застуду. А людям, які страждають хронічними захворюваннями, слід чекати загострення. Крім того, перехід на зимовий час може стати причиною осінньої депресії, яку особливо важко переносять літні люди.

Відзначимо, стрілки годинника переводять двічі на рік у більшості країн Європи та Північної Америки (крім Ісландії, Росії та Білорусії). А ось в Азії час не переводять. В Індії, Китаї, Японії, Сінгапурі спочатку годинник переводили, а потім просто відмовилися від такої практики. А в деяких країнах, замість того, щоб переводити час, змінюють режим роботи в залежності від сезону. Так, влітку люди виходять на роботу раніше, а взимку навпаки - пізніше.

Переглядів: 645 | Додав: admin | Теги: часовий пояс, літній час, Україна, годинник, Зимовий час, перехід, 2012 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: