Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

11:23
"Пізнайко" продовжує роботу

Зимові канікули завжди цікава і насичена пора для дітлахів. Це час для розваг і відпочинку. Саме цим і займалися учні опорної школи НВК «Покровський ліцей». А ось для майбутніх першокласників вчителі ліцею придумали також цікаві розваги, але трішки іншого характеру.

Вже традиційно у Покровському ліцеї школа «Пізнайко» продовжила свою роботу з майбутніми першокласниками та їх батьками.

8 січня 2019 року з дітками були проведені колективно – розвивальні заняття художньо – естетичного спрямування « Веселі нотки» - керівник Палій Т. В., « Творчі долоньки» - Надтока О. В., Кравець Л. О., Захарова А. М., « Цікавий компик» - Безугла Л. В. Діти познайомились з різноманітними музичними інструментами, спробували відтворювати прості мелодичні та ритмічні інтонації, ознайомились з основами ансамблевого виконання. Розвивали дрібну моторику, художню уяву, проявляли свої творчі здібності, виготовляючи аплікації а також працювали з нетрадиційною технікою «Кляксографія». Познайомились з основними правилами роботи з комп’ютером. За допомогою навчальних програм виконували вправи на розвиток логічного мислення, просторових уявлень, пам'яті.

Для батьків майбутніх першокласників практичним психологом закладу Гавриш С.І. був проведений психологічний практикум «Дорогою до школи». Метою якого було познайомити батьків зі складовими психологічної готовності дитини до навчання та методами її розвитку, які вони можуть самостійно використовувати в процесі спілкування з власними дітьми.

09 січня 2019 року вчителі майбутніх першокласників Борсук Л. П., Савченко Т. А., Швець О. О. провели з дітками групові заняття « Психологічна готовність дітей до школи». В основі лежали завдання з розвитку пізнавальних здібностей дітей. Зокрема: аналізувати форму, розмір, напрям руху; визначати спільне і відмінне; вилучати зайве і групувати предмети за видовими поняттями.

Для батьків було організовано зустріч із спеціалістами : директором інклюзивно-ресурсного центру Покровської селищної ради Весніною Н.В., вчителем – логопедом Вороніною С.Г., вчителем – дефектологом Вакулою В. М., вчителем реабілітологом, вчителем-логопедом Масловою Ю. А.

Метою цієї зустрічі було надати посильну допомогу батькам у визначенні фізичної, психоемоційної та інтелектуальної готовності дитини до школи. Націлити батьків на правильний вибір форм та методів роботи для полегшення адаптації дітей у шкільному соціумі.

Діти, батьки і вчителі отримали велике задоволення від зустрічі і спільної роботи. Крім приємних вражень всі отримали безліч корисної та важливої інформації.

Школа « Пізнайко» із задоволенням чекатиме наступної зустрічі на весняних канікулах.

Переглядів: 406 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: