Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

07:08
Про заходи до Всесвітнього дня психічного здоров’я

10 жовтня у всьому світі відзначають День психічного здоров’я. Учні, педагоги ліцею також долучилися до святкування цієї дати, взявши участь в заходах, підготовлених соціально – психологічною службою закладу.

Напередодні наймолодшим школярам – першокласникам – було запропоновано взяти участь в естафеті, на кожному етапі якої учні повинні були виконати в парах, групах певні завдання інтелектуального, спортивного характеру. Головна ідея цього заходу – створити умови для розвитку згуртованості, зняття напруги, отримання позитивного настрою.

Позитивний настрій – найголовніше в житті. Саме оптимізм не дозволяє впасти в депресію, нервувати через дрібниці, які руйнують імунітет, впливають на внутрішні відчуття, від яких залежить здоров’я. Тому в коридорі школи працювала фото виставка «Позитив через об’єктив», на якій були представлені індивідуальні та групові фотографії учнів, вчителів, що передають позитивні емоції, оптимістичне світосприйняття.

Девізом дня в цьому році стали слова Ромена Роллана «Вся радість життя в творчості. Творити – значить вбивати смерть.» Тому працювала творча арт – майстерня. Четвертокласники споглядали, а потім і самостійно створювали індивідуальні мандали, переконавшись, що будь – яка творчість дарує позитивні емоції, сприяє зняттю напруги і є гарним методом самодопомоги в ситуаціях емоційного дискомфорту.

Вчителі під час кави – бреік також насолоджувалися творчістю – читали поезію, підпитувалися мудрими думками, ділилися власними рецептами, як підняти дух. Група вчителів взяла участь у роботі творчої арт – майстерні «Мої ресурси», в ході якої отримали можливість проаналізувати, на які власні канали подолання стресу чи кризи вони опираються в першу чергу, які можна залучити додатково. А також створили власний талісман, «заякоривши» позитивні емоції.

Учні ліцею обговорювали з психологом антистрес меню на годині психолога.

Всі учасники навчально – виховного процесу могли ознайомитися з «Порадами як зберегти психічне здоров’я»

Група батьків 5 – б класу на батьківських зборах разом з психологом обговорили питання ролі батьків в збереженні психічного здоров’я дітей. Також батьки виконали вправу «Колесо здоров’я», яка спонукала їх до самоаналізу.

 

Переглядів: 599 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: