Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

11:16
Семінар - практикум 2017

03 березня 2017 року на базі НВК «Покровський ліцей» відбувся районний семінар – практикум для директорів, заступників директорів, вчителів інформатики, для тих, хто активно впроваджує чи хоче поглибити свої знання з теми: «Використання Інтернет – та медіаосвітніх технологій у навчально – виховному процесі сучасної школи та їх вплив на становлення інноваційної особистості». 5 років Покровський ліцей був учасником обласного експериментально - дослідницького проекту з цієї теми, тож нам було чим поділитися.

Зустріч завжди розпочинається зі знайомства. Тож учні ліцею разом з педагогом - організатором Чевюк М. Ф. здійснили віртуальну подорож закладом та розповіли про досягнення учнівського та педагогічного колективів.

Заслухавши звіт про участь у проекті (Соломка Л. А., заступник директора з НМР) та відвідавши психологічну студію "Психологічні аспекти ІКТ - компетентності вчителя" (Гавриш С. І., практичний психолог), учасникам семінару була запропонована Панорама педагогічних знахідок: фрагмент уроку з інформатики у 4 - Б класі з теми "Інформаційні ресурси Інтернету" (вчитель Безугла Л. В.); використання відеоматеріалів на уроці історії у 7 - А класі (вчитель Маштак Л. О.); використання лінгафонного обладнання на уроці англійської мови у 8 - Б класі (вчитель Маракіна Л. В.); розв'язування обчислювальних задач з хімії у програмі Microsoft EXCEL у 10 - Б класі (вчитель Вялих В. А.), а заступник директора з НВР Дев'ятка Т. В. акцентувала свою увагу на те, що впроваження медіаосвітніх технологій здійснюється всіма вчителями закладу незалежно від їх кваліфікаційної категорії. Далі учні 9 - А класу разом із соціальним педагогом Мірошниченко Ю. Г. продемонстрували "живу газету" "Безпека у Всесвітній мережі"

Практичний блок складався з майстер - класу по створенню сайтів / блогів ( вчитель Палій Т. В.) та відкритих уроків вчителів, які претендують на встановлення вищої кваліфікаційної категорії чи звання (1.Навчання грамоти (читання). Закріплення звукового значення букви Фф. Опрацювання тексту «Жирафи» у 1 - А класі (вч. Мірошниченко Ю. Г.); 2. Я у світі. Батьки – зобов’язані, діти -зобов’язані. Взаємні обов’язки  у 4 - А класі (вч. Хотюн О. О.); Природознавство. Навчальний проект «Водойми рідного краю» у 4 - Б класі (вч. Звєрькова С. В.); Майстер – клас «Підготовка до ЗНО з української літератури» в 11 - А класі (вч. Проніна Л. Д.).

Підсумок семінару підвела Каліберда Л. О., директор НВК, яка ще й  презентувала книгу "Позитивний імідж закладу - запорука успіху", де зібрана історія навчального закладу. Завідуюча методичним кабінетом відділу освіти Шапран Л. Ф.  запропонувала методичні рекомендації навчальним закладам району про впровадження медіаосвітніх технологій.

Переглядів: 689 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: