Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

11:31
Тиждень безпеки використання газу в побуті

У НВК «Покровський ліцей» із 19 по 24 жовтня 2015 року проходив Тиждень безпеки використання газу в побуті, в ході якого були проведені заходи, направлені на підвищення рівня знань про правила безпечного  використання газу, запобігання нещасним випадкам під час користування газом в осінньо-зимовий період. Учні 1-11 класів прослухали тематично-інструктивні бесіди "Газопроводи і газові прилади","Правила користування газом та експлуатація газових приладів", "Безпека в нашому домі".

Протягом тижня діяла виставка літератури на відповідну тематику; виставка малюнків на тему «Побутовий газ – друг та ворог»;   випуск стіннівок  «Правила користування природним газом» (10-11 класи) та виготовлення пам’яток на тему «Правила безпеки при поводженні з газовими приладами» (7 - 9 класи).    Для учнів 5 - 6 класів була проведена тематична година «Користь та шкода від синього палива». Для учнів 1 - 4 класів було проведено інформаційні години на теми: « Газ – це здорово, але…», «Школа безпеки» та вікторину «Що ти знаєш про вибухонебезпечні предмти?».

23 жовтня 2015 року навчальний заклад  відвідали представники Покровського газового господарства: старший майстер АДС Зінченко Ю. М., слюсар АДС Гололоб В. І.  та водій Маштак Г. Є.  Вони розповіли про трагедії, які можуть статися   час вибуху газу в житловому будинку, показали навчально - документальний фільм про правила користування газом в побуті, а також провели бесіду, в якій  особливо наголошувалося  на тому, що категорично ЗАБОРОНЕНО, а саме:

- користуватися газовими приладами дітям до 12 років;

- користуватися несправними газовими приладами при наявності витоку газу;

- залишати без нагляду працюючі газові прилади;

- в приміщенні, де відчувається запах газу, не запалювати сірників, не вмикати та не вимикати електричні прилади, не використовувати електродзвінки;

- сушити білизну над газовою плитою;

- експлуатувати газові прилади при закритій квартирці та відсутності тяги у димовому і вентиляційному каналах;

- використовувати для сну приміщення, де встановлені газові прилади;

- проводити самостійний ремонт, перенесення або установку газових приладів;

- самостійно проводити ремонт по реконструкції димових та вентиляційних каналів.

Ці роботи виконуються тільки спеціалізованими підприємствами.  У разі витоку газу необхідно негайно перекрити контрольний кран на газові прилади, провітрити приміщення і викликати аварійну службу газового господарства за тел. «104». 

Заключним акордом Тижня стала бесіда під назвою "Цінуй своє життя", бо саме життя і є найбільшою цінністю і ним потрібно дорожити.

Переглядів: 691 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: