Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

10:13
Тиждень соціально-психологічної служби

23 квітня відзначається Всеукраїнський день психолога.

На передодні цього професійного свята в стінах  Покровсього ліцею був проведений Тиждень соціально – психологічної служби.

Перший день Тижня був присвячений розкриттю загадок науки психології . Учні ліцею мали змогу детальніше розібратися в тонкощах діяльності таких спеціалістів як психолог, психотерапевт та психоаналітик. А учні 4 класів взяли учавсть в психологічному квесті «Я – майбутній пятикласник». Виконуючи в ході гри різноманітні  завдання четвертокласники дізналися, що вивчає наука психологія, які  методи використовує в своїй роботі психолог та в яких ситуаціях можна звернутися до такого фахівця.

Вііторок став днем арт – терапії: учні  знайомилися з тим, як творчість, мистецтво може допомогти у вирішенні психологічних проблем. На психологіних практикумах учні 1, 3 класів знайомилися з сучасною  терапевтичною технікою – створення мандал. Першокласники розфарбовували вже готові мандали  і насолоджували результатами власних зусиль, а учні третіх класів створювали свої оригінальні мандали, використовуючи фарби та олівці. Результатом цієї роботи стала виставка «Чарівні мандали» .

 Учні 5 класів разом із соціальних педагогом Чевюк М.Ф. створювали паперового янгола - охоронця, до якого можна було б звернутися в складні життєві ситуації

Третій день Тижня був присвячений профорієнтації.   Учні 2 класів з задоволенням взяли участь в профорієнтаційній грі «Чарівні пазли», в ході якої дізналися про нові професії, а також вчилися розгадувати ребуси, загадки та розвивали навички роботи в групах. Девятиклассники також познайомилися з формулою вибору професій.

Четвер, мабудь, став одним з приємніших днів Тижня, як для учнів , так і для педагогів. З оголошення діти дізналися, що в цей день в  школі зявився Пожирач неприємностей і, знайшовши його, з превеликим задоволенням «віддавали» йому свої неприємності, а натомість з «Скриньки радості» отримували  позитивнее побажання.  «Скринька радості» чекала і педагогів в учительській кімнаті. Вчителі, зазирнувши до неї, отримували солодкий сюрприз та підпитувалися  цілющою енергією позитивних афоризмів.

Старшокласники на уроках психології опановували техніки самодопомоги в стресових ситуаціях.

В останній день Тижня випускники школи мали можливість залишити свої побажання на «Психологічному паркані», який був розміщений в фойє ліцею.

 

 

 

Переглядів: 527 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 mail  
0
Соціальна психологічна служба

Ім`я *:
Email *:
Код *: