Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

14:33
ТИЖДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ


З 18 по 21 листопада 2013 р. в ліцеї пройшов Тиждень толерантності.

Фотозвіт можна переглянути тут

Основною метою тижня було формування в учнів навичок ефективного спілкування, розвиток емпатії, розуміння проблем оточуючих людей.

В рамках тижня толерантності соціально – психологічною службою ліцею було проведено ряд заходів.

Година психолога з елементами казкотерапії для учнів 4 класів «Зоряна країна», в ході якої учні вчилися бачити в людях, своїх одноклассниках добре, хороше, позитивне,  будували свою «Зіркову країну класу», де б панували толерантність і вміння цінувати кожного як особистість.

Була проведена година спілкування для пятикласників «Толерантність – це…», в ході якої діти дізналися, коли вперше почали вживати це слово і що вкладають в поняття «толерантність» люди інших національностей, коли почали святкувати День толерантності, яку людину можна назвати толерантною. Учні розігрували сценки і давали оцінку діям в різних ситуаціях. За допомогою психологічного тестування перевірили рівень своєї толерантності.

В 6 – А класі був проведений цікавий захід «Що в імені тобі моєму?» покликаний  познайомити дітей з історією виникнення імен і виховувати почуття поваги до оточуючих, вчити бути відповідальним за власні слова та вчинки.

Учні 7-А, 7-Б та 8-Б стали учасниками виховного заняття на тему «Толерантність в нашому житті», під час якого діти вчилися бути толерантними до своїх однокласників, друзів, рідних , вчилися усвідомленню неповторності і унікальності кожної людини і себе самого, набували навичок розв'язання конфліктів.

Традиційно вже працював «Психологічний паркан» відвертих думок. В цьому році він був присвячений проблемі конфліктів. Учні та вчителі ліцею ділилися своїми думками щодо шляхів вирішення конфліктних ситуацій.

Б.Шоу говорив: «Тепер, коли ми навчилися літати по повітрю, як птахи, плавати під водою, як риби, нам не вистачає тільки одного: навчитися жити на землі, як люди». Тож хотілося б висловити надію, що ці слова  не стануть пророчими і наші учні будуть завжди пам’ятати, що толерантність  врятує світ.

Переглядів: 647 | Додав: admin | Теги: психолог, тиждень толерантності, соціально-психологічна служба | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: