Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

22:27
Тиждень зарубіжної літератури

Тиждень зарубіжної літератури пройшов напрочуд цікаво і надзвичайно різноманітно. Вчителі постаралися долучити до участі у заходах усі вікові категорії здобувачів освіти.

Для учнів початкових класів були організовані мультперерви, для 3-4 класів - проведена презентація творів, які вивчяатимуться у 5 класі, де в образи літературних героїв перевтілилися учні 5-А та 6-А класів (вчителі Гавриш С. І. та Чепіга О. С.) А в кінці вони запропонували вікторину "Казка йде у гості". Протягом тижня діти розфарбовували і впізнавали улюблених персонажів, розгадували кросворди, запропоновані Тицькою О. І.

Літературна вікторина "У світі зарубіжної літератури" була проведена для учнів 5-Б та 5-В класів (вчителі Соломка Л. А. та Тицька О. І.).

У конкурсі "Розумники" запрошувалися до участі учні 5-9 класів. Їм потрібно було придумати оригінальний підпис, заголовок, назві до малюнку.

Всі класи мали змогу переглянути презентацію "Книги - ювіляри 2020", пройти анкетування "Який ти казковий персонаж?", спробувати свої сили у фотоквесті.

Протягом тижня учнів закладу приваблювала Ялинка із підручників зарубіжної літератури, де її прикрасами слугували вислови про книгу. Творчо попрацювали над виготовленням плакату - інфографіки "Знайомство із зарубіжними письменниками" учні 8-11 класів.

В рамках тижня та до Дня соборності України учні 10 - В класу, під керівництвом Соломки Л. А.), взяли участь у флешмобі "Репортаж із фронту кохання" (див. за посиланням - .https://www.youtube.com/watch…).

У четвер три команди, учасниками яких стали по одному представнику з 5 по 11 клас від кожної паралелі, мали змогу показати свій інтелектуальний багаж, швидкість реакції у брейн-ринзі "Література від А до Я". Організатором і ведучою була Чепіга О. С.

Ще під час проведення уроків вчителі Чепіга О. С. і Гавриш С. І. висунули пропозицію щодо проведення літературного челенджу "Морально-поетичні настанови". Першими відгукнулися учні 7-А та 7-В класів, які передали естафету 8-В класу. Їх підтримали і учні 5-А та 6-А класів. Учні 6-Б та 6-В класів (учитель Тицька О. І.) поринули у світ прислів'їв та приказок; учні 11-Б класу взяли участь у святі інтелекту "Своя гра"; 10 класи читали поезії про кохання.

А головною метою Тижня було розвивати літературні здібності та надихнути учнів на читацьку працю!

 

Переглядів: 323 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: