Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

12:12
Тижень безпеки дорожнього руху

               На виконання рішення колегії Міністерства освіти і науки України «Про стан дорожньо-транспортного травматизму серед вихованців, учнівської, студентської молоді та заходи щодо профілактики порушень правил дорожнього руху» (протокол №2/4-22 від 29 квітня 2014 року), Програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху у Дніпропетровській області на період до 2015 року, ЗАТВЕРДЖЕНОЇ РІШЕННЯМ ОБЛАСНОЇ РАДИ ВІД 19 ЖОВТНЯ 2012 РОКУ №342-15-VІ, спільного наказу Управління державтоінспекції   ГУМУС  України у Дніпропетровській області та ДОН від 08.09.2015 №162/568-212-15  з 09 по 15 листопада 2015 року в НВК «ЗОШ І – ІІІ ступенів № 1 – Покровський ліцей» було проведено Тиждень безпеки дорожнього руху під назвою «Безпечний рух на дорозі – запорука безпечного життя!».

         Різноманітною за змістом і формою профілактичною роботою з питань попередження дорожньо - транспортного травматизму було охоплено всіх  учнів навчального закладу.

              До тижня безпеки дорожнього руху у шкільный бібліотеці функціонувала тематична книжкова виставка «Твій друг – безпечний рух!»

             Тиждень розпочався годиною спілкування  «Єдиний урок безпеки дорожнього руху», який відповідно до віку вихованців, проводився у всіх класах.  

              Учні 1 - 2   та 3 – 4 класів під керівництвом класних керівників  взяли участь у практичному занятті «Безпечна дорога зі школи додому» та "Знай і виконуй правила дорожнього руху".  Під час проведення вищезгаданих заходів діти в ігровій формі повторили,  узагальнили та систематизували знання про правила дорожнього руху та дорожні знаки, навчилися застосовувати свої знання в певних життєвих ситуаціях, продовжили розвивати увагу, спостережливість, логічне мислення, мову, пам’ять, уміння орієнтуватися на вулицях за допомогою дорожніх знаків. А  потім ще й  провели цільові екскурсії на перехрестя, де закріпили навички переходу дороги на пішохідному переході та біля світлофору.

            Під час перерв учні 1 - 5 класів були учасниками   конкурсу малюнків та гри – подорожі «Країною дорожніх знаків», а учні 6 – 8 класів учасниками конкурсу на кращого знавця дорожної розмітки.

          Перевірити знання з правил безпечної поведінки на дорозі допомогла вікторина «Червоний, жовтий, зелений», яку було проведено в ігровій формі   для початкових та середніх класів.  

            Класними керівникамии були проведені  бесіди «Обов’язки пішохода»; «Основні правила поведінки учнів на вулиці та дорозі» ( із записом в щоденники); «Цифри та факти. Безпека на дорозі». Під час цих бесід вчителі використовували різноманітні форми та методи роботи з дітьми такі як перегляд відеосюжетів, формулювання проблемних питань, складання пам’яток, читання та обговорення казок, відгадування загадок,  інсценізації, виконання практичних завдань, різноманітні ігри, вікторини, тренінгові вправи. 

Учні 9 класів провели усний журнал "Знання правил дорожнього руху – запорука безпеки на дорозі".

На засіданні ШПМК класних керівників  був проведений батьківський всеобуч та розроблені пам’яки для батьків «Дитина та вулиця».

Всі заходи були цілеспрямовані на формування у дітей ціннісного ставлення до власного життя та здоров’я, популяризації правил дорожнього руху серед дітей та молоді.  

 

Переглядів: 574 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 mail  
0
Правила Дорожнього Руху Треба Виконувати.

Ім`я *:
Email *:
Код *: