Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

21:33
Ток-шоу "Стосується кожного" [+ФОТО]

20 жовтня в НВК «Покровський ліцей» було проведено ток-шоу «Стосується кожного» на тему «Психічне, психологічне здоров’я: як його зберегти», організоване практичним психологом ліцею Гавриш С.І..

Активними  його учасниками  стали учні 11-А класу під керівництвом класного керівника Чепіги О.С.

Вони зустрічали «гостей»: літературних персонажей – П’яничку з твору Антуана де Сент Екзюпері «Маленький принц», Германа з «Пікової дами» О.С. Пушкіна та Вероніку з повісті Пауло Коельо «Вероніка вирішує померти». Історії їхнього життя стали поштовхом до обговорення таких проблем, як алкоголізм, суїцид та ігрова залежність, які ширяться в нашому суспільстві.

Інтерактивна гра «Знайомство з Манекеном» дозволила учасникам з’ясувати, хто такий лудоман і які психологічні особливості характерні для людей з ігровою залежністю, в тому числі і комп’ютерною.

Особливим гостем в імпровізованій студії стала лікар – нарколог районної лікарні Мазепа О.А. Її розповідь містила наукову інформації по проблемам, що підіймали присутні, статистичні дані, приклади з лікарської практики та поради фахівця, як уникнути алкогольної та ігрової залежностей, до яких фахівців, служб необхідно звертатися в разі потреби та як зберегти здоров’я.

В кінці заходу всі учасники поділилися власними рецептами щодо збереження емоційного, психологічного благополуччя, серед яких: відпочинок на свіжому повітрі  та спорт, «живе» спілкування з друзями та улюблене заняття; оптимізм та вміння бачити позитив  навіть у найскладніших життєвих ситуаціях.

    

Переглядів: 1048 | Додав: admin | Теги: Гавриш, Чебанко, Мурін, мазепа, ток-шоу, Чепіга | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: