Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

22:33
Твоє життя – твій вибір

З 27 по 31 січня 2020 року в опорній школі КЗО «НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.№1 – Покровський ліцей» та філіях пройшов Тиждень формування здорового способу життя «Твоє життя – твій вибір».

Для учнів 1-4 класів було проведено вікторини «Що я знаю про здоров’я?», «Чистота – запорука здоров’я», вихованці ГПД переглянули мультфільми із циклу «Азбука здоров’я». Учні 5-8 класів з’ясували, наскільки корисними є фізична активність та заняття спортом, а старшокласники постали перед вибором: здоровий спосіб життя чи шкідливі звички? Ненадовго стали ближчими до Нової української школи й одинадцятикласники, які разом із учнями 3-а класу взяли участь у руханці «Кукурудза».

Учителі основ здоров’я провели для дітей заняття з елементами тренінгу на тему «Здоров’я – найвища цінність життя», а медсестри ліцею та філій – бесіди щодо профілактики сезонних захворювань. На уроках образотворчого мистецтва школярі створили малюнки на тему «Здоровим бути модно». Також було організовано зустріч учениць закладу із підлітковим гінекологом Бережною Л.Б.

В рамках тижня соціально-психологічною службою було проведено ряд заходів для учнів підліткового віку, метою яких було попередження адитивної поведінки учнів, профілактика шкідливих звичок, пропаганда здорового способу життя та виховання критичного ставлення до вживання алкогольних напоїв, куріння. З учнями 6-7 класів згадували, що таке звички, які вони бувають, як вони впливають на життя людини. А тренінгові вправи, які були використані, дозволили учням продемонструвати, яку силу мають звички, як розвивається залежність, і як варто діяти, коли плануєш позбутися шкідливих звичок. Завдання інтелектуальної гри «Слабка ланка» привернули увагу восьмикласників до проблем, що негативно впливають на здоров’я людини і на життя в цілому: куріння, алкоголізм, наркоманія.

Протягом тижня учні здобули багато корисної інформації, яку зможуть застосувати у повсякденному житті для збереження свого здоров'я та зрозуміли, що здоров'я вимагає до себе постійної уваги, знань і неабияких зусиль для його збереження.

Переглядів: 343 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: