Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

12:12
ВЧИТЕЛІ БУДУТЬ УЧИТИСЬ


В Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту наголошують на необхідності оволодіння педагогами інформаційно-комп’ютерних технологій

Всі вчителі мають оволодіти комп‘ютерною грамотністю. Про це заявив заступник міністра освіти Борис Жебровський під час проведення відеоконференції, що відбулася в Будинку Уряду.

Однією зі складових реформ системи освіти Борис Жебровський назвав стовідсоткове впровадження інформаційно-комунікативних технологій. Першочерговим завданням на цьому шляху заступник міністра освіти бачить оволодіння вчителями комп‘ютерною грамотністю.

За словами Жебровського, сьогодні, порівняно з рівнем комп‘ютерних знань учнів, деякі вчителі виглядають, "м‘яко кажучи, людиною з іншої епохи". Для того щоб виправити ситуацію, міністерство планує приділити значну увагу освоєнню педагогами інформаційно-комп’ютерних технологій.

"Ці три магічні букви - ІКТ - допоможуть провести реформи в освіті", - зазначив заступник міністра.

В міністерстві освіти заявляють, що вже на початку року всі вчителі мають освоїти комп‘ютерну науку. Конкретний план дій буде виписаний в наказі, який очікується наступного тижня.

Плани щодо впровадження ІКТ в школах, зокрема й щодо нової техніки та комп‘ютерних класів мають бути втілені протягом п‘яти років.

Як повідомлялося раніше 27 квітня, Президент України затвердив Національний план дій на 2011 рік, яким в рамках здійснення освітніх реформ, заплановано широке запровадження інформаційно-комунікаційних технологій у загальноосвітніх навчальних закладах.

За матеріалами: Освіта.ua
Переглядів: 679 | Додав: admin | Теги: комп'ютерна грамотність, вчителі, реформи, ІКТ, міністерство | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: