Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

08:52
Виставка вишиванок

   3 березня, у  рамках декади Шевченківських днів та предметного тижня з української мови та літератури, в Покровському ліцеї відбулась виставка вишиванок та виробів на українську тематику. 

 

 

    Українська вишиванка – культурне надбання нашого народу. Вона у всі часи зачаровує своєю глибинністю, різнобарвністю та вишуканістю. За вишиванками українців пізнають у всьому світі, зараз їх активно використовують у сучасній моді. Вишиті вироби органічно входять в побут й інтер’єр сучасного життя. Про вишиті рушники та їх призначення  учням 5 – 9 класів розповіли вчитель української мови та літератури  Кісенко Н. А. та юні екскурсоводи учні 7- А класу. Вони декламували вірші про рушники, намагалися до кожного донести їх культурну цінність. Також, виставку прикрасили вироби дітей, вихованців гуртка «Творчі долоньки», керівниками  якого є наші чудові майстрині  Кравець Л.О. та Надтока О.В.

Але найбільше враження на всіх учасників виставки справили роботи нашої землячки, відомої вишивальниці  Боярчук Людмили Миколаївни. Ця неймовірна жінка народилася 7 березня 1951 року у селі Рождественка  Павлодарського району в Казахстані. А незабаром вся сім’я переїхала на Україну до своєї родини. Закінчила Покровську середню школу, а потім Чернігівський кооперативний технікум. Пропрацювала 26 років на пекарні. Любов до вишивки привила ще перша вчителька Гостроух Г. Т. , із тих пір Людмила Миколаївна голку із рук не випускає. На даний момент  - основну колекцію Людмили Миколаївни складають вишиванки чоловічі, жіночі та дитячі. Кожна із них унікальна та неповторна по своєму. 

 

Незадовго до завершення виставки на свято завітали виконуюча обов’язки голови райдержадміністрації Давиденко Л.О. та голова районної ради Василенко О.М. Їх візит став приємною несподіванкою для учнів ліцею та учасників  дійства. Гості із задоволенням оглянули чудові вироби  наших вихованців та їх батьків, а також поспілкувалися з покровської майстринею. Керівники району побажали  Людмилі Миколаївні подальших успіхів у нелегкій та клопіткій роботі, а вчителям та учням Покровського ліцею подальших творчих досягнень.

Відео з виставки ви можете переглянути тут

Переглядів: 606 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
1 mail  
0
Шевченківські дні

Ім`я *:
Email *:
Код *: