Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

08:39
«Вогнем і полум’ям війни чужої охрещені навік…»

Цими днями у Покровському ліцеї були проведені заходи, присвячені вшануванню пам’яті  учасників бойових дій на території інших держав.

      Війна, де б вона не відбувалася, торкається кожної сім’ї, війна в одну мить змінює життя мільйонів людей, перекреслює їх мрії, забирає юність, щасливе дитинство. Вона залишає в серцях кожного страшні сліди, несе за собою тисячі зруйнованих життів.

      На концерті – пам’яті воїнів - інтернаціоналістів  «Вогнем і полум’ям війни чужої охрещені навік…» були згадані історичні сторінки  участі українських солдатів у війнах на територіях інших держав. Однією із найстрашніших та найболючіших війн для українських військових виявилась війна на території Афганістану, під час якої загинули наші земляки Шевцов Олексій Іванович, Лісничий Сергій Миколайович, Петренко Микола Володимирович, Рудь Олександр Іванович, Власенко Іван Іванович.  Також, ми не могли не згадати про героя, офіцера, випускника нашого ліцею - Олександра Івановича Шаповала, який ніс військову службу в Закавказькому воєнному окрузі в місті Кутаїсі (Грузія). І який, 10 липня 1992 року, трагічно загинув у Вірменії місті Гюмрі.  Вони назавжди у нашій пам’яті залишуться героями.  Всіх загиблих воїнів вшанували хвилиною мовчання.

     Від ведучих концерту пролунали слова вдячності тим, хто у важкій бойовій обстановці проявили мужність і відвагу, хто ціною власного життя захищав людей, хто не зважаючи на всі лихоліття війни, повернувся живим.  Учнівський та педагогічний колективи пишаються тим, що у Покровському ліцеї працює колишній воїн -  афганець, вчитель географії та класний керівник 9 – А класу Пилипенко Ігор Борисович. Дякуємо за Ваш героїзм!

Спасибі ведучим концерту Назаровій Владиславі та Лиману Максиму. Вони словами змогли передати ті почуття, які переживали солдати під час війни, а їхній виступ супроводжувався ретельно підібраними відео – роликами  тих воєнних подій. Дякуємо за проникливі пісні нашим вокалістам Шаповал Аліні, Кривохвосту Владиславу, Каплі Олегові та Палію Тарасу Валерійовичу. 

 

Переглядів: 463 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 mail  
0
Правильно так і треба робити

Ім`я *:
Email *:
Код *: