Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

13:43
Всеукраїнський тиждень права

[ФОТОРЕПОРТАЖ]

У сучасному світі, надто імпульсивному та агресивному, людині складно жити, розвиватися, самореалізуватися.  Ще складніше це для дітей. А тому вже традиційно у Покровському ліцеї були проведені заходи у рамках Всеукраїнського тижня права з 8 по 13 грудня 2014 року.

Тиждень розпочав учнівський парламент, провівши волонтерську акцію:  ”Знай свої права та обов’язки” для 9-11 класів. Президент шкільної республіки  ”Дитинство”  з  членами Кабінету міністрів  розробили пам’ятки,  спрямовані на  усвідомлення старшокласниками зв’язку між свободою особистості  та відповідальністю перед суспільством.

Учні 10 – 11 класів також були залучені до відвертої розмови за круглим столом ”Попередження насильства в сім’ї та жорстокості неповнолітніх”. Старшокласники розв’язували складні життєві ситуації та розробляли поради щодо правильних дій для людей, котрі потребують допомоги.  Завдяки рольовому моделюванню, учні набули власного досвіду щодо уникнення та подолання  можливих джерел небезпеки.

Учні 9-х класів  стали активними учасниками уроку з правознавства на тему: ”Конституційні права і свободи людини і громадянина ”, на якому  формували навички роботи з  Конституцією, аналізували та узагальнювали набуті знання, правильно називали права, даровані нам Конституцією, та права, які найчастіше порушуються в Україні.

Семикласники та восьмикласники після перегляду правових відеороликів: ”Діти вулиці”, ”Торгівля людьми”, ”Життя одне”  залучилися до цікавої, змістовної дискусії. Вони тепер не тільки знають, які права в них є, але й куди треба звертатися у разі їх порушення  для захисту себе і своїх друзів.

Виховна година ”Світова книга прав дитини” ознайомила хлопчиків та дівчаток 5-6 класів з основними положеннями Конвенції ООН про права дитини. Вони дізналися, чому для дітей було прийнято цей спеціальний документ та як він може впливати на їх життя. Свої нові знання діти відобразили у малюнках, які було представлено на вистаці ”Дитина під парасолькою прав”. Турбуючись про молодших школярів, старшокласники у вестибюлі створили навчальну піктограму ”Азбука прав дитини”, до якої малеча з цікавістю підходила протягом всього тижня.

Під час проведення заходів тижня права були залучені учні різних вікових категорій, їх батьки, вчителі, представники правоохоронних органів. Всі учасники висловили думку про необхідність  проведення правоосвітніх, правовиховних заходів.  Вони  засвідчили, що сучасне суспільство має багато проблем, до яких не готові не тільки діти, а й дорослі. І, як не прикро, брак теоретичних правових знань, низький рівень правової свідомості стають причинами непоправних, трагічних життєвих ситуацій. 

Тиждень правових знань промайнув дуже швидко, але будемо сподіватися на те, що отримані знання та набута під час проведених заходів інформація стане в нагоді не лише учням, які були присутніми на цих заходах, а й їхнім друзям, батькам, просто знайомим. Адже обізнаність у питаннях права робить наше життя більш комфортним та захищенним, а нам надає упевненості у собі. Дуже сподіваємося на те, що рівень правових знань та правова культура наших учнів піднялися на більш високий рівень.

Переглядів: 621 | Додав: admin | Теги: тиждень права, Рибкіна, Горбань, діти біля дошки, Маштак | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: