Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

08:39
Засідання ШПМК вчителів історії, географії, хімії та біології

28 жовтня в навчальному закладі відбулися засідання ШПМК. Засідання - методичний тренінг МО вчителів історії, географії, біології та хімії на тему: " Освітній процес як засіб розвитку самоефективної особистості, творчого потенціалу педагогів і школярів та підвищення їх якості навчання". Гаслом роботи були слова :" Тільки творчий педагог зможе виховати творчу самоефективну особистість". Провели вправи: "Інформаційна трибуна," "Інтелектуальна фізкультхвилинка", "Казковий вернісаж", " Реклама навчального закладу ", "Креативна павутина". І наостанок був запропонований "Чарівний глечик", з якого всі учасники тренінгу дістали папірці з побажаннями. Як підсумок роботи, члени об'єднання створили дерево знань з плодами яблуками , яке символізувало, яким повинен бути сучасний вчитель: мудрим, талановитим, новатором, майстром, професіоналом своєї справи!

МО вчителів української мови та літератури обговорили шляхи ефективної взаємодії з учнями в умовах дистанційної освіти, акцентуючи увагу на онлайн-ресурси для урізноманітнення освітнього процесу.

По - сучасному до проведення засідання підійшли ШПМК вчителів математики, фізики та інформатики. Фізики та інформатики обговорювали практики та підходи до дистанційного навчання, відпрацьовували практичні навички проведення уроків у програмі Скайп.

Тема засідання вчителів математики: "Інтернет - ресурси для професійного розвитку вчителів математики та підвищення ефективності уроку". На засіданні розглядали можливості впровадження технологій дистанційного навчання з використанням Google сервісів. Обговорювали форми і методи подачі навчального матеріалу для учнів під час проведення онлайн - уроків з використанням роботи з конструктором інтерактивних завдань Learning Apps і програмою GeoGebra.

Гречана Т.І. поділилася досвідом роботи з віртуальною електронною дошкою IDroo для програми Skype . Головною темою для математиків був ще й конкурс "Учитель року -2021", який у цьому навчальному році проходитеме теж в новому форматі.

Вчителі англійської мови темою свого методичного засідання обрали визначення онлайн - переможців олімпіади з англійської мови, реєстрація здобувачів освіти на всеукраїнську учнівську олімпіаду, яку проводить платформа "На Урок" та обговорення актуальних методів та прийомів для використання їх на відкритих уроках вчителів, які атестуються.

Переглядів: 238 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: