Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

11:08
Звернення директора опорної школи

Дорогі наші учні та шановні батьки!

Ми наближаємося до завершення 2019-2020 навчального року. Цей навчальний рік, безумовно, увійде у підручники історії. У надзвичайних умовах жорстких карантинних заходів опинився увесь світ, у тому числі й система освіти, яка є значною частиною суспільного життя. Масове дистанційне навчання в умовах ізоляції стало викликом для усіх: освітян, студентів, дітей, батьків. Стресові ситуації часто стають поштовхом до рішучих змін. Велика частина педагогічних працівників  у короткі терміни успішно освоїла до цього невідомі онлайн сервіси для дистанційного навчання.

Дякуємо вам, батькам, які стали нашими союзниками у налагоджені дистанційного навчання, змогли у стислі терміни забезпечити дітей потрібними гаджетами. Ми вдячні за те, що тримаєте  зв'язок з учителем, технічне забезпечення якого, іноді, менше за можливості учнів.
Історія масового дистанційного навчання в умовах карантину ще не завершилася. Попереду цілий місяць навчання, а далі - завершення 2019-2020 навчального року. І яким він буде, залежить тільки від нас з вами, від злагодженості наших дій, педагогічної мудрості та витривалості.

А тому, ґрунтуючись на нормативних документах МОН (Положення про переведення та випуск учнів (вихованців) навчальних закладів загальної середньої освіти),  будемо  діяти наступним чином:
-  підсумкове оцінювання у 2019-2020 навчальному році буде здійснюватись з урахуванням результатів очного навчання у І семестрі, січні-березні 2020 року та результатів дистанційного навчання в період карантинних обмежень;

-підсумкові контрольні роботи будуть проведені з основних предметів з 12 по 25 травня згідно затвердженого графіка, щоб уникнути перевантаження здобувачів освіти;
-  річні оцінки у класні журнали будуть виставлені  у період не пізніше 5 робочих днів до завершення ІІ семестру (відповідно до шкільних наказів про структуру 2019-2020 навчального року – до 25 травня 2020 року) та можливості фізичного повернення педагогічних працівників до приміщень закладів освіти;

- 29 травня 2020 року вважати останнім навчальним днем ІІ семестру. Свято Останнього дзвоника, враховуючи карантинні обмеження, проводитись не буде.

- із 01.06 по 05.06.20 року дистанційно буде проведена літня навчальна практика (згідно наказу по школі), яка також дозволить надолужити навчальний матеріал.

- конкурсний відбір учнів 7 –х класів  до ліцейних класів/груп  буде здійснюватись в серпні 2020 року. Пропонуються наступні напрямки підготовки у класах/групах:

  • філологічний (іспити з української та англійської мов);
  • природничо – математичний (іспити з української мови та математики);
  • загальноосвітній ( за річним оцінюванням ).
  • -прийняти до 01.07.2020 року педагогічною радою рішення про переведення  здобувачів освіти 1 – 10 класів закладу загальної середньої освіти до наступного класу;

 Щодо видачі свідоцтв досягнень у 1- 2 класах Нової української школи, табелів навчальних досягнень у 3-8,10 класах та свідоцтв про базову середню освіту учням 9-х класів:
- свідоцтва досягнень учнів 1, 2-х  класів, табелі навчальних досягнень учнів 3-8-х, 10-х класів заповнюються класними керівниками, самостійно, після проведення семестрового та річного оцінювання. Учням, які продовжують навчання у нашому закладі, вищезазначені документи направляються в електронному вигляді з подальшим врученням оригіналу документа на початку нового навчального року;
- річне оцінювання випускників 9-х класів, звільнених від ДПА, (наказ МОН) здійснюється на підставі результатів І семестру, очного навчання упродовж січня-березня та результатів дистанційного навчання. Оформлення свідоцтв про здобуття базової середньої освіти буде завершено  до 15 червня. Видачу свідоцтв (за потребою)  буде здійснено за графіком після прийняття Урядом рішень про зняття певних карантинних обмежень для здобувачів освіти та з дотриманням регламенту санітарно-епідеміологічної безпеки.

Для випускників 11-х класів пропонуємо після завершення карантинних обмежень організувати додаткові консультації з предметів, обраних ними для проходження ДПА у формі ЗНО. Зважаючи на те, що після завершення карантинних обмежень необхідно дотримуватися чіткого регламенту санітарно-епідеміологічної безпеки, такі консультації можуть проводитись за наявності підтвердження задовільного стану здоров’я учня та створення відповідних умов для навчання (засоби індивідуального захисту, малими групами, забезпечення дистанції тощо).

Зі слів т.в.о. міністра освіти Любомири Мандзій  основна сесія ЗНО  відбудеться з 25 червня по 17 липня 2020 року (але інформація може ще уточнюватись!)

Отже, орієнтовний термін видачі свідоцтв про повну загальну середню освіту та випуск учнів 11-х класів  - кінець липня або початок  серпня 2020 року.

Щодо зарахування (переведення) середньої учнів до закладів загальної освіти.

Зарахування до будь-якого класу, як правило, здійснюється до початку навчального року. Враховуючи особливості завершення 2019-2020 навчального року (карантинні обмеження), прийом заяв та документів до 1-х класів розпочнеться після завершення карантинних обмежень для закладів освіти або на електронну адресу закладу: pokr_school1@ukr.net Прийом документів до  5-х класів  та 10-х класів нашого закладу розпочнеться після видачі учням відповідних документів про освіту.

Щодо здачі та отримання підручників на наступний навчальний рік:

- учням випускних 4 та 9-х класів підручники здати до 15 червня згідно графіка (буде повідомлено додатково);

- учням 1-3,5-8, 10-11-х класів – з 15 червня по 01 липня згідно графіка (буде повідомлено додатково);

 Шановні батьки! Ми разом з вами та нашими дітьми проходимо непростий, часто стресовий шлях дистанційного навчання та спілкування. Дякуємо за ваше терпіння. Радіємо з того, що ви допомагали і далі допомагаєте своїм дітям і вчителям. Ми знаємо, що нам ще не все вдалося. Та і масове навчання у системі соціального обмеження є неприродним для людства. Більшість з нас залишиться прихильниками очної системи виховання та навчання дітей. У той же час хочемо запевнити вас, що залишаємося вашими партнерами та з нетерпінням очікуємо на повернення наших учнів до ліцею! 

Бережіть себе та своїх близьких!

Переглядів: 369 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: