Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

13:21
10 жовтня – Всесвітній день психічного здоров’я.

Сьогодні , в такі складні часи, наша психіка піддається неабияким випробуванням. І проблема підтримки власного психічного здоров’я є особливо актуальною. Саме тому соціально – психологічною службою Покровського ліцею було проведено низку заходів, метою яких було підвищення рівня психологічної стійкості до подолання труднощів, збереження віри в себе, упевненості в своїх силах та профілактика негативних емоційних станів

З учнями 4,5,6 класів були проведені арт – терапевтичні заняття «Чарівні мандали», «Захисна парасолька», «Краплетерапія, в ході яких діти дізнались або пригадали, що таке психічне здоров’я, що йому шкодить, а що допомагає зберегти. Через арт - вправи могли зняти зайву нервову напругу і усвідомити, що творчість - потужний ресурс для відновлення енергії та настрою.

Старшокласники мали можливість через відеоурок розібратися, що таке стрес і як він впливає на життя та здоров’я, що може допомогти знизити негативний вплив стресових ситуацій на здоров’я.

Педагогам було запропоновано взяти участь у Марафоні турботи про себе та приділити увагу своєму фізичному та психологічному стану. Адже допомагати іншим можна тільки тоді, коли ти сам в ресурсі.

Переглядів: 130 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0