Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

13:53
День пам’яті героїв Крут

    29 січня – День пам’яті героїв Крут. Світлу пам'ять загиблих молодих українських патріотів вшановують по всій Україні. В опорній школі пройшли заходи, приурочені 100-й річниці подвигу героїв Крут.

Учні та викладачі навчального закладу на єдиному уроці «Ніколи Україні не забути цих юних душ нескорений політ» розповідали про історичний подвиг юнаків, обговорювали події, пов’язані з боротьбою українського народу за свою незалежність протягом останнього тисячоліття, ознайомилися з історичними документами, що стосуються подій під Крутами. У ході виступів було звернено увагу на базові цінності українського суспільства, осмислення непростого досвіду державотворення, вшанування героїзму подій під Крутами. Також, учні11- их класів переглянули кінофільм «Бій під Крутами». В бібліотеці школи було оформлено книжкові виставки на тему «Подвиг героїв під Крутами» та ілюстративну виставку «Час історичного вибору». Учнями 8 –А класу проведено екскурсію до шкільного музею «Крути: подвиг і трагедія».

Проведення подібних заходів сприяє вихованню національно-патріотичної свідомості учнів, формуванню рис громадянина української держави, глибокої поваги та любові до Батьківщини, дає можливість поглибити знання про історичні події під Крутами та відчути їх значення у сьогоденні, а також спонукає до поглибленого вивчення історії та культурних надбань нашого народу.

Переглядів: 498 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: