Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

12:27
День сміху

ФОТОРЕПОРТАЖ

У міжнародний день сміху прийнято  жартувати над оточуючими і останні не повинні на це ображатись. Саме у цей день  дозволяється  розігрувати родичів, друзів, знайомих і просто незнайомих людей. Зрозуміло, що жарт має бути доречним та без негативних наслідків!

В одних країнах 1 квітня називають Днем сміху, в інших - Днем дурня. Принаймні, так вважають в Англії і США, а в Шотландії - «Днем зозулі», в Японії - «Днем ляльки». В Україні ж це День сміху.

Як припускають науковці, до нас це свято прийшло з Німеччини, імовірно, на початку XVIII ст.  Його називали ще брехливим днем або Марією-брехухою — одним із народних прізвиськ Марії Єгипетської — святої VI ст., день вшанування якої за старим стилем збігається з 1 квітня. Того дня дівчата дурили людей, аби верховодити майбутнім чоловіком.

Для цього дня маємо приповідку: «Першого квітня — брехня всесвітня!».

Світ сміху – це особливий світ. Це світ, у якому навіть ваші зажурені очі раптом починають сміятися. Французький письменник Віктор Гюго якось сказав: «Сміх – це сонце: воно проганяє зиму з людського обличчя».

Сміх – один із найсильніших захисників нашого організму від негативної дії стресу, а отже – від багатьох тілесних недуг.

То ж і учні нашого ліцею з посмішками на обличчі провели цей веселий день. Для них було організовано вікторини, гру « Поле чудес», на перервах діти мали змогу подивитися в шкільному холі мультфільми, грали в ігри, розглядали цікаві  газети та листівки, зроблені учнями 5 – 11 класів. Всім було весело і смішно!

Учні та вчителі ліцею вітають покровчан зі святом! Веселіться і розважайтесь,але будьте насторожі, запасіться почуттям гумору, набором свіженьких жартів і забавних віршиків, на розіграші не ображайтеся, а відповідайте ними ж. Загалом веселіться!

Кожен хоче шуткувати,

У день сміху жартувати,

Обдурити хоче всіх,

Не попастись нам на сміх!

Ну якщо вже і попались,

І над Вами насміялись,

То у цей день без обід –

Пожартуйте й Ви у слід!

В цей день потрібно жартувати,

І людей усіх вітати!

Адже сенс у цьому є,

Хто жартує – той живе!

Переглядів: 591 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: