Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

12:36
День Соборності України

День Соборності України — одне зі знакових свят українського державотворення. Тому, в Покровському ліцеї та філіях до Дня Соборності України було проведено ряд тематичних заходів: лінійка «Соборна і свята, моя ти Україно!», виховні години «Єдина країна – єдиний народ!» під час яких діти згадали важливий момент історичного минулого - день злуки ЗУНР та УНР в одну державу та процес боротьби за незалежність України, учні 1-11 класів взяли участь в обласному челенджу «Ланцюг Соборності духу, розуму і серця». Також, протягом тижня на уроках української мови учні грали в патріотичне доміно «День Соборності України» та для всіх ліцеїстів були організовані книжкові ілюстративні виставки, стендова інформація на яких висвітлювалася історія створення самостійної, соборної держави.

Ми, українці, повинні пишатися тим, що наша Україна ніколи не поневолювала інші народи, не вела загарбницькі війни, а лише захищала себе від ласих на чуже добро близьких і далеких сусідів. Треба вірити, що прийде час, коли наше життя наповниться щастям, спокоєм, теплом, хлібом і квітами, сподіваннями і радістю, працею і відпочинком - тим, що робить життя людським. Щоб кожен з гордістю міг сказати «Я громадянин України!».

Для цього сьогодні потрібно головне - впевненість у силах народу і своїх, дружня робота і віра в її успіх, у майбутнє України, бо Україна - це доля, яка випадає раз на віку, бо Україна - це мати, яку не вибирають, як і долю, бо Україна - це пісня, яка вічна на цій землі.

Переглядів: 197 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0