Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

09:12
День визволення Покровщини від німецьких загарбників

   14 вересня  73 роки поспіль жителі нашого селища відзначають свято – День визволення Покровщини від німецьких загарбників. Саме в цей день ми вшановуємо пам'ять, віддаємо дань поваги воїнам – визволителям.

   Пройшли десятиліття і в центрі нашого селища стоїть пам’ятник солдатам, до якого теплого вересневого дня кращі учні ліцею поклали букети квітів. А на подвір’ї школи ведучі урочистої лінійки нагадали всім присутнім про історичні події  Другої світової війни.

Чудова пісня «Білі лебеді», яку виконали Ілієнко Влада та Шаповал Аліна, болем відгукнулася в серцях всіх присутніх, які  вшанували пам’ять полеглих хвилиною мовчання.

Не могли не згадати про страшне сьогодення, яке   болем увійшло в серця наших людей в мирний для країни  час. На Східній землі залишились молодість і життя багатьох українців, серед яких є і наші земляки Сех Роман і Севостьянчик Дмитро.   Ці хлопці  росли добрими, чуйними, життєрадісними юнаками, уміли цінувати кожну хвилину свого життя.  Вони були випускниками нашого ліцею  і віддали своє життя вірячи, що війна закінчиться і на нашій землі знову запанує мир.

   Пам'ять про тих солдат, які не шкодуючи себе, рятували рідну землю і принесли перемогу над окупантами, живе і нині. Пам’ять… Вона не має початку і не має кінця. Та завдяки одному серцю, яке перестало битися тоді, сьогодні на нашій землі б’ються тисячі сердець!

Закінчили святкову лінійку на оптимістичній ноті – піснею «Україно, моя!» у виконанні  Іванової Анжеліки та Кривохвоста Владислава, з вірою, що все у нашій країні буде добре!

Переглядів: 548 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: