Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

20:08
Дорожньо-транспортний травматизм

Дорожньо-транспортний травматизм, за даними ВООЗ, є однією з найбільших світових проблем охорони здоров’я. Травмуються або отримують каліцтва щодня понад тисячі осіб. Ризик загинути внаслідок ДТП різниться в різних країнах, проте 70% припадає на країни з низьким та середнім рівнем доходу.

Щороку, за різними статистичними даними, Україна втрачає в дорожньо-транспортних пригодах понад 3 тисячі своїх громадян, понад 30 тисяч травмуються. Основні причини ДТП із загиблими та травмованими: перевищення безпечної та встановленої швидкості руху; порушення правил маневрування; порушення правил проїзду перехресть; порушення правил проїзду пішохідних переходів; недотримання дистанції.

вертаємо увагу батьків! Переконайтеся, що ваші діти знають основні правила дорожнього руху й дорожні знаки.

 Як переходити дорогу:

▪ Виключно на зелене світло світлофору або переходом: пішохідним, підземним чи надземним; усі інші варіанти є дуже небезпечними. До шести років дитина повинна переходити дорогу тільки разом із дорослими, тримаючись за руку.

▪ Швидким і впевненим кроком, але в жодному разі не бігти! Якщо зелене світло світлофора починає мигати — не намагайтеся встигнути. Краще почекати!

▪ Перед тим, як іти — слід подивитися наліво й направо (навіть, якщо переходите на зелене світло);

▪ Не розмовляючи: розмову продовжуйте, коли перйшли дорогу. Також не розмовляйте по телефону, зніміть капюшон і навушники.

▪ Якщо є велосипед чи самокат, переїжджати дорогу категорично не можна; треба встати й котити транспортний засіб поруч.

➡ Купіть дитині світловідбивні елементи — жилет, стрічки, брелоки — вони зроблять дітей помітними для водіїв у темряві або в умовах обмеженої видимості.

➡ Перевозьте дітей зростом до 145 см виключно в дитячих автокріслах, а дітей старше 10 років або вищим зростом обов’язково пристебуйте ременем безпеки. Перевозьте дітей до 12 років на задньому сидінні. Поради з використання дитячих автокрісел: https://bit.ly/3yPszFP

➡ А також вчіть дітей не відволікати водія — це дуже небезпечно для всіх пасажирів.

Безпека на дорогах — це відповідальність кожного з нас. Власним прикладом показуйте дитині правила поводження на дорозі в якості пішохода, пасажира, водія. Розповідайте про ризик та небезпеку, пов’язану з дорогою та транспортними засобами.

Більше правил безпеки дітей на дорогах: https://bit.ly/3jKPDii

 

Переглядів: 85 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0