Комунальний заклад освіти "Покровський ліцей" Покровської селищної ради Дніпропетровської області
MENU

23:54
Дозування та роль домашніх завдань в умовах Державного стандарту як запорука розвитку та формування в учнів інтересу до навчання

Ключовим в освітньому процесі є урок, бо саме на ньому відбувається найголовніше: навчання, формування ідеалу, виявлення здібностей дитини та спрямування їх розвитку, а домашні завдання є важливою і невід’ємною його частиною. Чи потрібні домашні завдання, якими вони мають бути за об’ємом, за формою? Саме ці питання були винесені на планову педагогічну раду під назвою: «Дозування та роль домашніх завдань в умовах Державного стандарту як запорука розвитку та формування в учнів інтересу до навчання».

Педагогічну розпочала директорка ліцею Людмила Каліберда, акцентуючи увагу на особливу важливість даної теми під час дистанційного навчання.

Основним доповідачем засідання була заступник директора з навчально – методичної роботи Людмила Соломка. Дистанційне навчання внесло свої корективи щодо об’єму домашніх завдань. Відповідно до пункту 6 розділу 5 Санрегламенту тривалість виконання завдань для самопідготовки учнів у позанавчальний час не рекомендується:

· більш як 1 години для учнів 3-5 класів;

· 1,5 годин для учнів 6-9 класів;

· 2 годин для учнів 10-11(12) класів.

Учням 1-2класів не рекомендуються обов’язкові завдання для самопідготовки у позанавчальний час.

Санрегламент рекомендує проводити на уроках фізкультхвилинки. Різні форми рухливої активності для педагогів запропонував учитель фізичної культури Віталій Людний.

А далі в обговоренні питання взяли участь учитель початкових класів Ірина Турчина; учитель української мови та літератури Наталія Чепурна; учитель англійської мови Вікторія Цебак; учитель зарубіжної літератури Ольга Чепіга; учитель математики Ірина Артеменко; учитель географії Ігор Пилипенко. Вчителі поділилися різними формами й видами домашніх завдань, які вони практикують у своїй роботі. Одна з функцій школи – навчити дитину вчитися. Відповідно, необхідно навчити дитину вчитися самостійно. В кінці засідання були прийняті відповідні рішення.

Переглядів: 166 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: